GKV Özel Ilkokulu Ögrencileri Ankara'yi Mercek Altina Aldi

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu 4. sinif ögrencileri, velileri ve sinif ögretmenlerinin katilimiyla Ankara’da çesitli incelemeler yapmak üzere bir gezi düzenledi. Ankara’nin tarihi ve turistik yörelerini inceleyen ögrenciler Anitkabir’de de incelemeler yaparak buradan birinci meclis ve Etnografya müzesini de ziyaret ettiler.

GKV Özel Ilkokulu Ögrencileri Ankara'yi Mercek Altina Aldi
Yogun geçen 2023-2024 egitim ögretim yilinda ögrencilerin Türkiye’nin farkli illerini tanimasini da hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari düzenledigi kültür gezileriyle Türkiye’yi mercek altina alirken bu kez de Ankara’ya adeta çikarma yapti. Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu tarafindan düzenlenen Ankara gezisiyle ilgili bir degerlendirme yapan Okul Müdürü Ali Dirgen, “Ögrencilerimiz, velilerimiz ve sinif ögretmenlerimizin rehberliginde düzenlenen Ankara gezisi basariyla tamamlanmistir. Gezi kapsaminda ögrencilerimizin ilk duragi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahi olan Anitkabir’di. Aslanli yoldan yürüyüp Gazi Mustafa Kemal Atatürk mozolesini ziyaret eden ögrencilerimiz;1941 yilinda anit mezar için yapilan proje yarismasinda, Ord. Prof. Emin Onat’in üstlendigi 1953 yilinda yapimi tamamlanan Atamizin ebedi istirahatgahi olmasinin yaninda, hayatini, kurtulus savasini, inkilaplari canlandiran anitsal yapiyi ziyaret ettiler. Daha sonra Ankara’nin ilk kurulus yeri olan Ulus semti gezisi sonrasinda eski Meclisi ve sonrasinda Etnografya müzesine geçildi” dedi.

“GKV’liler Ankara’yi adeta mercek altina aldi”

Ankara gezisinin iki günlük olduguna dikkat çeken Okul Müdürü Ali Dirgen, “Düzenlenen gezinin ikinci gününde Beypazari ilçesine dogru yola çikildi, bir saatlik yolculuk sonrasi varilan Beypazari’nin en yüksek noktalarinda Hidirlik Tepesi’ne çikilip Beypazari’nin manzarasini seyredildi. Sonrasinda Suluhan olarak da bilinen Nasuh Pasa Hani’ni; Beypazari’nin tarihi ile ilgili makale, kalinti ve eserlerin sergilendigi Kent Tarihi Müzesi’ni, Türkiye’nin ilk uygulamali kültür müzesi olan Yasayan Müze’yi ve Beypazari’nin tarihi sokagi Alaeddin Sokak gezilerini yaptilar. Ögrenci ve velilerimiz Inözü Vadisi’ni panoramik olarak gördükten sonra Yöresel ürünler pazari ve Gümüsçüler Çarsisini gezip 2 günlük keyifli tur tamamlanmis oldular” diye konustu.

Ankara’da ki temaslarini tamamlayan ögrenciler Gaziantep’e döndü.
Kaynak: İHA