Gazipasa'da Kizartma Yaglari Denetlendi

Antalya’nin Gazipasa Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince, fast food tarzi isletmelerde kullanilan kizartma yaglarina yönelik denetim yapildi. Is yerlerinde izinler kontrol edilirken, kizartma yaglari da incelendi.

Gazipasa'da Kizartma Yaglari Denetlendi
Gazipasa Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan fast food tarzi isletmelerde kizartmada kullanilan yaglara yönelik denetim gerçeklestirildi.

Yapilan kontrollerde toplu tüketim yerlerinde yemek yapilirken birçok kez kizartmada kullanilmakta olan kati ve sivi yaglar incelenmeye alindi.

"Is yerlerinin izinleri de kontrol ediliyor"

Denetimlerde is yerlerinin gerekli izinlerinin de kontrol edildigini dile getiren Gazipasa Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, tüketici sagliginin ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunmasi amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi’nin talimatlariyla denetimlerin araliksiz sürdügünü kaydetti.

Özçelik, ilçede fast food zincirlerinde ve toplu tüketim yerlerindeki kizartma yaglarina yönelik yapilan denetimlerde kati ve sivi yaglarin incelendigini belirterek, "Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü olarak denetimlerimizi 7/24 esasina göre yapiyoruz. Kizartma yaglarinin belli araliklarla degistirilmesi gerekir. Degistirilmeyen yaglarin yapisi bozulur. Ortaya çikan kimyasallar da insan sagligina çok ciddi zararlar verebilir. Herhangi bir isletmede karsilastigimiz olumsuz durumlarda ise idari islem uyguluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA