Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri Yurtdisi Bilim Ve Kültür Gezisinde

Kurulusunun 60.yilini çesitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari akademik çalismalarinin yani sira yurt içi ve yurt disina yönelik düzenledigi bilim ve kültür gezileriyle de ögrencilerin dünyayi tanimasini saglarken farkli ülke kültürlerini de mercek altina alarak yakandin tanimalarina imkan veriyor. Avrupa’nin birçok ülkesine ve ünlü kentlerine yönelik Bilim ve Kültür Gezileri düzenleyen GKV Özel Okullari bu kez de Italya, Isviçre ve Fransa’ya yönelik bilim ve kültür gezi gerçeklestirdi.

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri Yurtdisi Bilim Ve Kültür Gezisinde
Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarinin uluslararasi bilim ve kültür gezilerinin geleneksel hale dönüstürüldügünü ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü Engin Biba etkinlik takvimi kapsaminda bu kez GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve IB Cemil Alevli Koleji ögrencilerinden olusan 48’i ögrenci olmak üzere toplam 53 kisilik kafilenin Italya, Isviçre ve Fransa’yi kapsayan bilim kültür gezisine katilmak üzere ilk durak olan Italya’ya gittiklerini sözlerine ekledi. Duygu Yildiz Çirkin baskanliginda ki kafilede GKV Fizik Zümre Baskani Ekrem Dobooglu, GKV IB Koordinatörü Ali Pamuk, GKV Ingilizce Ögretmeni Fatma Özseven, GKV Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Demet Tekerekoglu ögrencilere rehberlik yapiyor.

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri ögrenci kafilesinin Italya, Isviçre ve Fransa’yi kapsayan bilim ve kültür gezisinin ilk gününü degerlendiren kafile sorumlusu Duygu Yildiz Çirkin yaptigi degerlendirmede, "Seyahatin ilk duragi olan ve "Kizil Sehir" olarak da anilan Bologna, Orta Çag mimarisinin birçok örnekleriyle doludur ve ismini de binalarin büyük kisminin kirmizi tuglali olmasindan almistir. Seyahatin ilk günü “Bologna Endüstriyel Miras Müzesi’’nin tanitimi ile baslamistir. Bologna Endüstriyel Miras Müzesi, 19. yüzyilin ikinci yarisindan kalma bir tugla ocagi olan Fornace Galotti’nin restore edilmis binalarinda, ilk banliyöde, geçen yüzyilda pirinç degirmenleri ve diger hidrolik fabrikalar, firinlar, sehrin ilk elektrik santrali ve Ikinci Dünya Savasi sonrasina kadar mallarin tasinmasi için kullanilan Navile Kanali’nin varligiyla karakterize edilen bir bölgede yer almaktadir. Müze ziyaretinden sonra Avrupa’nin en eski üniversitesi olarak bilinen ve Dante, Kopernik, Erasmus’un da mezun oldugu Bologna Üniversitesi ziyaret edilmistir” dedi.

Avrupa’da ki bilimsel ve teknolojik gelismeler mercek altina alindi

Kafile Baskani Çirkin kafilenin ikinci günde bu kez otomotiv enstitüsünün devleri arasinda yer alan Ferrari Müzesini ziyaret ettiklerini de ifade ederek, otomobil dünyasinin adeta tarihçesinin gözler önüne serildigi bu müzeden ögrencilerin etkilendigini ifade ederek, ”Seyahatin 2. gününde Ferrari spor otomobil markasina adanmis bir Ferrari sirket müzesi olan Museo Ferrari ziyaret edilmistir. Müze sadece otomobillerden ibaret degildir; Italyan motor yarislari endüstrisine iliskin kupalar, fotograflar ve diger tarihi nesneler de bulunmaktadir. Buna ek olarak sergi, bazilari yaris arabalarindan yol arabalarina geçis yapmis olan teknolojik yenilikleri de tanitmaktadir. Devam eden seyahatimiz dünya vatandasi olma yolunda ögrencilerimize katkilar saglarken alan belirlemelerinde ve meslek seçimlerinde destek saglayan modellerle bulusmalarini saglamaktadir. Ögrencilerimiz yurtdisinda kendi gözlemleriyle elde ettikleri akademik ve kültürel kazanimlarin yaninda arkadaslariyla eglenceli hatiralar biriktirmeye devam ediyorlar” diye konustu.

Kafilenin bugün Fransa’ya geçmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA