Gazi Torunlari Çanakkale'de Ecdat Ile Bulusuyor

Sahinbey Belediyesi “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” Projesi kapsaminda 218 bin 327 ögrenciyi ecdatla bulusturmaya devam ediyor.

Gazi Torunlari Çanakkale'de Ecdat Ile Bulusuyor
Çanakkale’de ecdatla bulusacak olan ögrencilerin bilgilendirme toplantisinda Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ögrencilerle bir araya geldi. Proje kapsaminda 218 bin 327 ögrenci ve vatandas, ecdatta dua için Çanakkale’ye gidecek.

“Bu vatan topraklari kolay kazanilmadi”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Gazi torunlarinin sehitler diyarini ziyaret etmeye devam ettiklerini belirterek, “Çanakkale bizim için çok önemli. Sahinbey Belediyesi olarak ‘Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina’ projesi gerçeklestirdik. Çanakkale ziyaretlerinde 218 bin 327 vatandasimizi ve ögrencimizi ecdatla bulusturuyoruz. Türkiye’de uçakla gençleri Çanakkale’ye götüren baska bir proje yok. Çanakkale’de ecdadimiz yedi düvele karsi çok büyük mücadele vermis. Imanli gögsünü siper etmis. 15 yasindaki gençler vatan elden gitmesin, ezanimiz dinmesin diyerek canlarini seve seve feda etmisler. Biz de onlara tesekkür ziyareti olarak Çanakkale ziyaretlerini düzenliyoruz. Gençlerimiz oraya giderek tarihi yerinde görüp ecdadimiz tesekkür ziyareti yapip dönüyorlar. Bu vatan topraklari kolay kazanilmadi. Dünya’nin birçok yeri cadi kazan gibi kaynarken biz ülkemizde bayragimizin gölgesinde, devletimizin gücüyle huzur ve mutluluk içerisinde yasiyoruz. Vatanimizin milletimizin kiymetini çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’ye ögrencilerimizi ve vatandaslarimizi bu nedenle götürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA