DSO Baskani Kasapoglu Açiklamasi 'Is Dünyasi Gelecek Nesillerin Yetistirilmesinde Rol Almaya Hazir'

DSO Meclisi Mayis Ayi Olagan Toplantisinda vize sorunlari, Türkiye Yüzyili Maarif Müfredati Çalismasi, Verimlilik Çalistayi, Çivril OSB, Denizli Sanayi Odasi’nin Türkiye’deki en mutlu is yerleri listesinde yer almasi gibi basliklar yer aldi. Baskan Kasapoglu, “Egitim Müfredati belirlenirken is dünyasi olarak, ülkemizi gelecege tasiyacak nesillerin yetistirilmesinde etkin bir rol oynamaya haziriz” dedi.

DSO Baskani Kasapoglu Açiklamasi 'Is Dünyasi Gelecek Nesillerin Yetistirilmesinde Rol Almaya Hazir'


Denizli Sanayi Odasi (DSO) Meclisi Mayis Ayi Olagan Toplantisi, DSO Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda yapildi. Toplanti, Meclis Baskani Okan Konyalioglu’nun oturumu açmasiyla basladi.

Mayis Ayi Olagan Meclis Toplantisi, ilk kez TBMM’deki meclis modelinin örnek alindigi yeni meclis düzeni ile gerçeklestirildi.

DSO Yönetim Kurulu Baskani Selim Kasapoglu, yeni meclis düzeninin hayirli olmasini diledi. Meclisin daha aktif olmasi ve Denizli Sanayi Odasi birimlerinin de bu sürece dahil olmasi için çalistiklarini kaydeden Kasapoglu, gündemde yer alan önemli konu basliklari, güncel ekonomik veriler, Nisan Ayi Oda Faaliyetleri ve gelecek ay yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda meclis üyelerini bilgilendirdi.

“Yeni müfredat düzenlemelerinde STK’larin görüsleri de dikkate alinmali”

Konusmasinin önemli bir kismini Millî Egitim Bakanligi’nin yeni müfredat taslagina ayiran Baskan Kasapoglu, “Dünyada degisen dengeler ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebilecek sekilde esnek bir yapiyi benimsemesini arzu ettigimiz yeni müfredat ile ilgili bizim de is dünyasi olarak bazi beklentilerimiz var. Millî bilince sahip, ahlakli, erdemli, milleti ve insanlik için faydali olani yapmayi ideal edinmis; beden, zihin, kalp ve ruh bütünlügüne sahip nesiller yetistirilebilmesi için egitim toplumumuzun en önemli mihenk tasidir. 84 milyonluk ülkemizin 26 milyonu egitim sisteminin bir parçasi. Bu nedenle görüs almak için kamuoyuna taninan sürenin degerlendirmeye yetmeyecek kadar kisa olmasinin çok ciddi sonuçlar doguracagi kanaatindeyim. Bu kisa zaman zarfinda müfredatin mevcut egitim sistemi içindeki eksikliklerle uyumlu bir sekilde münazara edilemeyecegi görüsündeyim” ifadelerini kullandi.

Yeni Müfredat Taslagi ile ilgili beklentileri aktaran Kasapoglu, “Toplumumuzdaki temel beklenti, egitim içeriklerinin dünyanin degisen sartlarina uygun bir biçimde iyilestirilmesi, düzenlemelerin mevcut sorunlarin çözümüne odaklanmasi, egitimde istikrari saglayarak kalici bir devlet politikasi olusturulmasi yönünde. Egitim Müfredati belirlenirken; is dünyasi olarak, ülkemizi gelecege tasiyacak nesillerin yetistirilmesinde etkin bir rol oynamaya haziriz. Ayrica, meslek liselerinin güçlendirilmesi ve egitim süreçlerinin iyilestirilmesi anlaminda bu çalismayi önemli buluyoruz. Egitim sistemimizin ve müfredatimizin belirlenmesinde her türlü is birligine ve katkiya açik oldugumuzu da bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konustu.



“DSO’nun bu öncü rolü, diger sivil toplum kuruluslarina da ilham verecektir”

Türkiye’deki En Mutlu Is Yerleri Listesi’nde Denizli Sanayi Odasi’nin da yer almasiyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Baskan Kasapoglu, Bu ödülün beraberinde kaliteli hizmet ve daha pek çok basariyi getirecegini de sözlerine ekledi. Baskan Kasapoglu, “Denizli Sanayi Odasi’nin bu öncü rolü, diger sivil toplum kuruluslarina da ilham kaynagi olarak faaliyetlerini gelistirmeleri ve çalisanlarina daha iyi bir is deneyimi sunmalari için tesvik edici olabilir. Bu sonucun, tüm is dünyasi için bir örnek teskil ederek, Türkiye’de daha mutlu ve üretken is yerlerinin olusmasina katkida bulunacagina yürekten inaniyoruz” dedi.



Baskan Kasapoglu, Nisan Ayi içerisinde gerçeklestirilen faaliyetler, çalismalar ve verilerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Baskan Kasapoglu’nun konusmasindan sonra toplanti, 14-29 Nisan 2024 tarihinde gerçeklestirilen ve DSO Meclis Baskani Okan Konyalioglu’nun da katildigi Çin Seyahati ile ilgili yapilan sunum ile devam etti. Bu sunumda Çin seyahatindeki gözlem, tespit ve öneriler ele alindi.
Kaynak: İHA