Çarsamba ÇOMÜ'de 'Fikir Sofrasi' Toplantilarinin Ilki Gerçeklesti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) politika belgesinde yer alan konular basta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçeklestirilecek fikir sofrasi toplantilarinin ilki düzenlendi.

Çarsamba ÇOMÜ'de 'Fikir Sofrasi' Toplantilarinin Ilki Gerçeklesti
ÇOMÜ politika belgesinde yer alan konular basta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçeklestirilecek fikir sofrasi toplantilarinin ilki 2023 yilinda Elsevier Etkin Arastirmacilar listesine üniversiteden giren bilim insanlarinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Toplantida bir konusma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, "Her biri önemli bir deger olan akademisyenlerimizden beslenmeye ihtiyacimiz var. Yönetim yaklasimimizda, profesöründen asistanina her düzlemden fikre ihtiyacimiz var.” sözleri ile toplantiya basladi ve akademisyenlerle yaklasik 2 saat geçirdi. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu yaptigi konusmasinda; “Bugün burada, üniversitemizde sizin tarafinizdan yürütülen kiymetli çalismalari dinlemek ve neler yapabilecegimizi tartismak için toplandik. Devletin sagladigi imkanlarla kurulan altyapinin yani sira sahip oldugumuz akademik insan kaynagi ile topluma nasil daha fazla katki saglayabiliriz? Bu sorunun cevaplarini bulmak ve fikirlerinizi almak istiyoruz. Eger üniversitemiz için bir vizyonu, stratejisi veya politikasi belirlenecekse, bunu alaninda uzman kisilerle birlikte olusturmaliyiz. Bu vizyon, strateji ve politikaya katkida bulunmak isteyen herkesin fikirlerini dinlemeye açigiz. Bu açidan sizlerden fikirler ve projeler bekliyoruz. Bu noktada ben de yardimci olabilirim, katkida bulunabilirim dediginiz bir husus varsa onlari da paylasmanizdan memnuniyet duyarim” dedi.

Toplantiya katilan akademisyenler de tek tek fikirlerini belirterek, egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve toplumsal katki açisindan neler yapilabilir konularinda fikir alisverisi yapildi. Tüm fikirler kayda geçti ve sonuç olarak bir eylem plani yapilmasina karar verildi.

Toplanti sonunda 2023 yilinda Elsevier Etkin Arastirmacilar listesine giren akademisyenlere belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Benzer nitelikteki fikir sofrasi toplantilarinin farkli akademisyen gruplari ile gerçeklestirilmesi planlandi.
Kaynak: İHA