Çalisma Ve Sosyal Güvenlik Ile Sanayi Ve Teknoloji Bakanliklari Arasinda Is Birligi Protokolü

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi arasinda Kamuda Dijital Dönüsüm ve Bilimsel Arastirmalarin Desteklenmesine Iliskin Is Birligi Protokolü imzalandi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi arasinda Kamuda Dijital Dönüsüm ve Bilimsel Arastirmalarin Desteklenmesine Iliskin Is Birligi Protokolü Imza Töreni, Türkiye Bilimsel ve Teknik Arastirma Kurumu(TÜBITAK) Binasi’nda düzenlendi.

Imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan katildi.

Törende konusan Isikhan, “Is arayan ile isveren arasindaki en saglam köprü olma vazifesi üstlenen ISKUR’un, vatandaslarimiza sundugu birçok hizmete çevrim içi olarak erisebiliyoruz. Bu anlamda bugün imzalayacagimiz protokolün, ISKUR’un dijital dönüsümüne önemli bir katki saglayacagina inaniyoruz. Ülkemizin bilim ve teknoloji politikalari alanindaki en saygin ve köklü kuruluslarindan biri olan TÜBITAK ile gerçeklestirilecek protokol sayesinde ISKUR’un, hem yapay zeka destekli sisteminin gelistirilmesi hem de istatistik altyapisinin güçlendirilmesi saglanmis olacak” ifadelerini kullandi.

Projenin hayirli olmasini temenni ederek konusmasina baslayan Kacir, “Teknolojik ürünler ve hizmetler dijital çag olarak da ifade edilen 21. yüzyilda artan bir ivme ile hayatimizi dönüstürmeye ve degistirmeye devam ediyor. Yapay zeka nesnelerin interneti ve robotik gibi yenici teknolojiler günlük yasam pratiklerimize aliskanliklarimiza karar alma mekanizmalarimiza istikamet veriyor” dedi.

“Bürokrasiyi en aza indiriyoruz”

Kurumlar arasi bilgi paylasimini güçlendirerek kamuda hizmet saglayicilari arasindaki etkilesimi yükselttiklerini ifade eden Kacir “Tüm dünyada hükümetler ve kamu otoritelerinin kamu hizmetlerini ve programlarini daha verimli ve seffaf sunabilmesi için tarihi bir firsat olusturuyor. Bizler de gerçeklestirdigimiz dijitallestirme projeleri ile vatandaslarimiza sundugumuz hizmetlerde bürokrasiyi en aza indiriyoruz. Kurumlar arasi bilgi paylasimini güçlendirerek kamuda hizmet saglayicilari arasindaki etkilesimi yükseltiyoruz. Vatandaslarimiza sundugumuz hizmetlerde kalite ve hizi odak hale getiriyoruz. Ayni zamanda kamu olarak sahip oldugumuz verileri bir kaynak olarak görüp onu stratejik bir biçimde degerlendirerek çalismalarimiza veriye dayali olarak yön veriyoruz” dedi.

Yapilan program ve projelerin etkinligini ölçtüklerini belirten Kacir, vatandaslarin devlette olan tüm islemlerini dijital bir ortamda saniyeler içinde evlerinden veya cep telefonlarindan yapabilmelerini saglayan E- Devlet’in kuskusuz bu çalismalarin vitrinin de yer alan uygulamalardan en önemlisi oldugunu dile getirdi. Bakanlarin konusmasinin ardindan Kamuda Dijital Dönüsüm ve Bilimsel Arastirmalarin Desteklenmesine Iliskin Is Birligi Protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA