Baskan Geçit, Mahalle Muhtarlariyla Istisare Toplantilarina Basladi

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Yesilyurt Belediyesi Muhtarlik Isler Müdürlügü tarafindan baslatilan ‘Mahalle Muhtarlariyla Istisare Toplantilari’ kapsaminda Yeni Belediye Binasi Toplanti Salonunda 19 Mahallenin Muhtari ve Kurum Temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantida konusan Baskan Geçit, Yesilyurt’ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle birakmayacaklarini söyledi.

Baskan Geçit, Mahalle Muhtarlariyla Istisare Toplantilarina Basladi
Yesilyurt Belediyesi Muhtarlik Isler Müdürlügü tarafindan Yesilyurt Belediyesi ile muhtarlar arasinda sürekli bir iletisim ve is birligi olusturma hedefine katkida bulunmak amaciyla ‘Mahalle Muhtarlariyla Istisare Toplantilari’ adi altinda istisare toplantilari baslatildi. Mahallelerin mevcut durumlarini ve yeni dönemde yapilacak çalismalari tüm boyutlariyla ele almanin yani sira sorunlari hizlica çözümü için baslatilan istisare toplantilarinin ilki Yesilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasi Toplanti Salonunda gerçeklestirildi.

19 muhtar ve kurum idarecileri katildi

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit’in ev sahipliginde gerçeklesen toplantiya Bentbasi, Cevatpasa, Çarmuzu, Çavusoglu, Dilek, Merkez Fatih, Gazi, Hoca Ahmet Yesevi, Ilyas, Inönü, Kaynarca, Kiltepe, Kosu, Melekbaba, Salköprü, Seyran, Topsögüt, Yaka ve Yesilkaynak Mahalle Muhtarlari katildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü, TEDAS, MOTAS, TELEKOM, MEGSAS, Malatya Büyüksehir Belediyesi Yol-Asfalt Daire Baskanligi, MASKI ve AKSA Dogalgaz Il Müdürlügü yetkililerinin de yer aldigi toplantida, mahallelerde gerçeklestirilen çalismalar ve yeni dönemde planlanan yatirimlar hakkinda bilgi verildi.

Muhtarlar, mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini dogrudan Yesilyurt Belediye Baskani Geçit ile kurum idarecilerine ileterek, çözüm önerileri üzerinde durdular.

“Sorununu çözmeyecegimiz tek bir mahalle kalmayacak”

31 Mart 2024 tarihinde yapilan Mahalli Idareler Seçimlerinde seçilen mahalle muhtarlarina yeni dönem için basarilar dileyen Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Yesilyurt’ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle birakmayacaklarini söyledi.



Mahalle muhtarlariyla isbirligi halinde olup iletilen tüm talepleri kalici çözümlerle gidermek için çalismalara hiz verdiklerini ifade eden Baskan Geçit, “6 Subat 2023 tarihindeki büyük depremlerde ciddi yaralar alan Yesilyurt’umuzun tüm mahallelerindeki sorunlari belirli bir planlamaya dogrultusunda teker teker çözüme kavusturacagiz. Yesilyurt’u topyekün ayaga kaldirmak için önceligimiz birlik ve beraberlik içerisine hareket etmek olacaktir. Sorunu çözülmeyen tek bir mahalle kalmayana kadar çalisacagiz. Hizmetlerimizi hayata geçirirken her zaman ifade ettigimiz gibi birlikte karar verecegiz, birlikte tüm sorunlarin üstesinden gelecegiz. Mahallelerimizdeki hem sorunlari kökten çözüme kavusturmak hem de yasam kalitesini artirmak için muhtarlarimizla aramizdaki iletisimi ve is birligini güçlü tutacagiz. Bugünde bunun ilk adimini atarak mahalle muhtarlarimizla verimli ve güzel bir toplanti yaptik. Sehrimizdeki kurumlardan gelen yetkililerimizle birlikte muhtarlarimizi teker teker dinledik, notlarimizi aldik, iletilen talepleri mutlaka yerine getirecegiz. Mahalle muhtarlarimiz belediyemizin ayrilmaz bir parçasidir. Hemsehrilerimizin yasadigi mahallerde ortaya çikan sorunlari muhtarlardan bizzat ögrenmek, islerimizi oldukça kolaylastiracaktir. Muhtarlarimizla birlikte mahallelerimizin daha iyi bir gelecege sahip olmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Mahallelerimizin her bir ihtiyacini titizlikle ele alacagiz. Toplantilarimiza bundan sonra devam edecegiz. Bizlerin mahallelerdeki birer temsilcimiz konumundaki muhtar arkadaslarimiza katilim gösterdikleri için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Mahallelerinin ihtiyaçlarini dile getiren Mahalle Muhtarlari, düzenlenen toplantidan dolayi Baskan Geçit’e tesekkürlerini sundular.
Kaynak: İHA