Bakan Göktas, Aile Ve Gençlik Fonu'nun Mayis Ayi Içinde Ödemelerinin Gerçeklesecegini Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, “Gençlerimizin aile kurmalarini desteklemek ve onlari her türlü sosyal riske karsi korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi destegi sagliyoruz. Bu vesileyle Mayis ayi içerisinde basvurulari kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacagimizin müjdesini de paylasmak istiyorum”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Türkiye ile Macaristan’in Aile Yapisinin Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklasimlar Paneli’ne katildi.

Programa ayrica, Macaristan Kültür ve Inovasyon Bakani Janos Csak katildi.

Türkiye ve Macaristan arasindaki iliskilerin bir asri asan köklü tarihi ve kültürel baglara sahip oldugunu belirten Bakan Göktas,iki ülke arasindaki dostlugun en kiymetli simgesi Macaristan’in baskenti Budapeste’de bulunan Gül Baba oldugunu dile getirerek, “Gül Baba hayatiyla, insanlar arasindaki huzur ve barisin saygi, anlayis, dostluk ve muhabbetten geçtigini göstererek bizlere örnek olmustur. Türkiye ile Macaristan arasindaki dostane iliskilerin güçlenmesi ve is birliklerinin artmasinin temelinde bu anlayis vardir. Bu anlayisla her iki ülke arasindaki iliskiler geçtigimiz yil aralik ayinda ‘Gelistirilmis Stratejik Ortaklik’ düzeyine çikarilmistir. Yine 2024 yili ‘Macar-Türk Kültür Yili’ olarak ilan edilmistir. Bu tarihte gerçeklestirilen Cumhurbaskanimizin Macaristan ziyareti sirasinda Kültür ve Inovasyon Bakanligi ile sosyal hizmetler alaninda is birligi anlasmasi imzaladik. Iki ülke arasindaki birlikteligin ve dostlugun pekismesi, bizleri gururlandiriyor, mutlu ediyor. Bu birlikteligin güzel bir yansimasi da bugün bir araya gelmemize vesile olan bu toplantidir” ifadelerini kullandi.

Her iki ülke için toplumun temeli olan ailenin hiçbir sekilde alternatifi olmayan bir kurum oldugunu aktaran Bakan Göktas, “Aile, geçmisten bugüne kurulan önemli bir köprüdür. Zengin bir tarihi ve kültürel geçmise sahip olan ülkelerimiz, geleneksel aile degerlerine ve nesiller arasi baglara büyük önem vermektedir. Bu anlamda aile, yeni kusaklara kültürel kimligin ve degerlerin kazandirilmasinda önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Bu sebeple, her iki ülke de güçlü ve dirençli aileleri tesvik etme konusunda büyük bir kararliliga sahiptir” dedi.

Bakanlik olarak gelistirilen politikalarin güçlü bir uygulamasi olan Aile Sosyal Destek Programi ile ihtiyaçlari sahada tespit ettiklerini ve bu çerçevede 7,4 milyon haneye ulastiklarini aktaran Bakan Göktas, “Aile içi iletisimi gelistirmek amaciyla ‘Aile Egitim Programimizla’ 4,2 milyon kisiye, ‘Evlilik Öncesi Egitim Programimizla’ 1,8 milyon gencimize egitim verdik. Gelecegin Türkiye’sini insa edecek nesilleri yetistirecek yegâne kurumun aile olduguna inaniyoruz. Bu kapsamda gençlerimizin aile kurmalarini desteklemek ve onlari her türlü sosyal riske karsi korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi destegi sagliyoruz. Bu vesileyle Mayis ayi içerisinde basvurulari kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacagimizin müjdesini de paylasmak istiyorum. Cumhurbaskanimizin vizyonu dogrultusunda baslattigimiz bu çalismayi Türkiye genelinde yayginlastirmayi hedefliyoruz. Ülkemizin dogal kaynaklarindan elde edilen gelirleri ülkemiz gençlerinin gelecegi için sunmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA