Bakan Göktas Açiklamasi 'Aile Kurumunu Korumanin Ve Güçlendirmenin Büyük Bir Önem Arz Ettigini Biliyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, "Güçlü milletler ancak güçlü aileler ile var olur. Demografik degisim ve dijitallesmenin karsi karsiya biraktigi tehlikeler ve zorluklar karsisinda aile kurumunu korumanin ve güçlendirmenin büyük bir önem arz ettigini biliyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ve Macaristan Kültür ve Inovasyon Bakani Sayin Janos Csak ile ortak basin toplantisinda konustu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginda gerçeklesen toplantida Bakan Göktas, Türkiye ve Macaristan’in aile yapisini güçlendirmeye yönelik yürütülen yenilikçi programlari incelediklerini kaydetti.

Dünyada meydana gelen ekonomik ve sosyo-politik dalgalanmalarin ailelerin gelecek planlarini önemli ölçüde etkiledigine dikkati çeken Bakan Göktas, "Bu durum karsisinda ülkelerimizin gelecegi açisindan aileyi her türlü tehlike ve tehdide karsi korumak en önemli önceligimiz haline geldi. Bu kapsamda iki ülke arasinda 2023 Aralik ayinda Sosyal Hizmetler Alaninda Is Birligi Mutabakati imzaladik. Bu mutabakatla aileyi korumaya ve güçlendirmeye yönelik sosyal politika gelistirme kapasitemizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun yani sira çocuk haklari, kadinin sosyal ve ekonomik statüsünün gelistirilmesi birlikte çalisacagimiz önemli konular arasinda yer aliyor. Önümüzdeki süreçte birlikte bu mutabakat çerçevesinde basarili çalismalara imza atacagimiza yürekten inaniyoruz. Sosyal politika yapicilar olarak 50 sene, 100 sene sonrayi konusuyorsak sosyal dokunun nasil sekillenecegini öngörmek ve buna göre adimlarimizi belirlemek durumundayiz. Bu anlamda kapsamli ve etkili sosyal destek mekanizmalari ile ailenin ve bireyin dayanikliligini artirmayi hedefliyoruz. ’Güçlü Kadin, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ anlayisiyla gerek yurt içinde gerekse yurt disinda aileyi merkez alan politikalar hayata geçiriyoruz" diye konustu.



"Aile kurumunu korumanin ve güçlendirmenin büyük bir önem arz ettigini biliyoruz"

Bu çerçevede geçen Ekim ayinda gerçeklestirilen 8’inci Aile Sûrasi’nin kararlarini bu hafta içinde paylasilacagini aktaran Göktas, "Sûra kararlarini destekleyecek ’Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planini’ da 15 Mayis’ta kamuoyu ile paylasacagiz. Önümüzdeki hafta yine önemli bir etkinlige ev sahipligi yaparak ‘Türk Devletleri Teskilati Bulusmasi’ ile aile alaninda ortak politikalar gelistirmek üzere toplantilar gerçeklestirecegiz. Sunu çok iyi biliyoruz ki; güçlü milletler ancak güçlü aileler ile var olur. Demografik degisim ve dijitallesmenin karsi karsiya biraktigi tehlikeler ve zorluklar karsisinda aile kurumunu korumanin ve güçlendirmenin büyük bir önem arz ettigini biliyoruz" açiklamasinda bulundu.

Göktas söyle devam etti:

"Bugün bu iki husus karsisinda ortak bir çözüm olusturmak için bir aradayiz. Kurdugumuz bu is birligiyle her türlü tehlikenin ve zorlugun üstesinden gelecegiz. Iki ülke arasindaki bilgi ve tecrübe paylasimiyla ailelerin ihtiyaç duyduklari kaynaklara, destege ve firsatlara erisimlerini kolaylastiracagiz. Ailelerimizin daha mutlu ve saglikli olmasi için gerekli tüm çalismalari gerçeklestirecegiz. Sözlerime son verirken Türkiye ve Macaristan arasinda dostluk temeli üzerinde ilerleyen iliskilerin son yillarda güçlenmesinin bizleri mutlu ettigini özellikle ifade etmek isterim. Tarihi ve kültürel ortakligimizla beslenen bu güzel dostlugu güçlü is birliklerimiz ile farkli bir boyuta tasiyacagiz. Macaristan ve Türkiye arasindaki devam eden is birliginin aile yapilarimizin gücüne güç katan bir etki uyandiracagini yürekten inaniyorum."

Macaristan Kültür ve Inovasyon Bakani Csak aile hayatinin temelinin medeniyet oldugunu hatirlatarak, Bakan Göktas ile yaptiklari ikili görüsmede, ailenin güçlendirilmesine yönelik önerilerde ve fikir alisverisinde bulunduklarini kaydetti.

Bakan Csak, Macaristan’da ailelerin daha güçlü olmasina ve demografik degisikliklerin olusturdugu tehditlere karsi aile yapisini korumaya yönelik çalismalar yürüttüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA