ALKÜ, Saglik Turizmi Alaninda Sertifikali Program Baslatti

Ticaret Bakanligi ile protokol imzalayan ALKÜ, saglik turizminde faaliyet gösterecek olan ve sektöre yeni gireceklere yönelik sertifikali egitim programinin ilkini baslatti.

ALKÜ, Saglik Turizmi Alaninda Sertifikali Program Baslatti
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Saglik Turizmi Uygulama ve Arastirma Merkezi (SATUMER) tarafindan saglik turizmi alanindaki sertifikali program, Ticaret Bakanligi ile is birligi çerçevesinde baslatildi. Saglik Turizmi Egitim Programi, toplam 52 saat ve çevrim içi olarak yapiliyor. Program sonunda yüzde 90 devam sartini saglayan katilimcilar, egitim programina katildiklari ve basarili olduklari takdirde sertifika almaya hak kazanacak. Egitim kapsaminda gerçeklesecek faaliyetler, ALKÜ SATUMER Müdürü ve ayni zamanda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu koordinatörlügünde yürütülüyor. Saglik turizmi egitimleri ise saglik turizmi lisansüstü programlarinda ders veren, sektörde tecrübeli akademisyenlerden olusan kadrolar tarafindan gerçeklestiriliyor.

"ALKÜ’de saglik turizmine nitelikli personel yetistirilecek"

ALKÜ’nün Turizm Bakanligi ile daha önce yaptigi protokol ile aldigi yetki sayesinde Türkiye geneline hizmet verebilecek güçte oldugunu ifade eden ALKÜ Saglik Turizmi Uygulama ve Arastirma Merkezi (SATUMER) Müdürü ve ayni zamanda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu, “Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan’in destekleriyle üniversitemizde saglik turizmi alanindaki egitimlerin ilkine basladik. Ilk egitime ülkemizin farkli illerinden katilim oldu. Egitimlerimiz, talebe göre degisiyor. Alaninda uzman ögretim üyelerimiz hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak egitimler verebiliyor. Egitim; saglik turizmi tezli yüksek lisans ve doktora programlarinda da ders veren, bu alanda tecrübeli 3 profesör, 5 doçent ve 2 doktor ögretim üyesi olmak üzere toplam 10 akademisyen tarafindan veriliyor” dedi.

Egitim içerigi:

Fark olusturan egitimlerin verildigi dersler ise Saglik Turizmi Türleri & Uygulamalari, Türkiye’de Saglik Turizmi Organizasyonu, Saglik Turizminde Pazarlama Stratejileri, Saglik Turizminde Tesvikler, Saglik Turizminde Sigortacilik & Riskler, Saglik Turizminde Hasta Iliskileri Yönetimi, Saglik Turizminde Finansal Yönetim, Saglik Turizminde Basvuru Süreçleri Yönetimi, Saglik Turizminde Dijital Uygulama Yönetimi, Saglik Turizmi Hukuku ve Mevzuati, Hasta Haklari & Tip Etigi ve Mesleki Terminolojiden olusuyor.
Kaynak: İHA