2. Uluslararasi Aile Sempozyumu Gaziantep'te Basliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Gaziantep Aile Akademisi ev sahipligi ve is birliginde, 100’e yakin yerli ve yabanci seçkin akademisyenin katilimiyla bu yil 2’ncisinin düzenlenecegi Uluslararasi Aile Sempozyumu 10 Mayis Cuma günü basliyor.

2. Uluslararasi Aile Sempozyumu Gaziantep'te Basliyor
Birlesmis Milletler (BM) “Uluslararasi Aile Haftasi” etkinlikleri kapsaminda, 2024 yilinin "Aile Yili" olarak ilan edildigi Gaziantep’te, aile degerlerini koruma ve gelistirme, aile bireylerini bilgilendirici, konularda çözüm odakli, sevgi ve huzur dilinin hâkim oldugu bir aile yapilarinin olusmasi amaciyla yapilacak sempozyum, 10-12 Mayis tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde olacak.

Bu yil tema “Küresel Tehditler Karsisinda Aile” olarak belirlendi

Aile kurumunun öneminin farkli disiplinlerden bakis açisiyla, Türkiye ve dünyadan bilim insanlari ile alaninda uzmanlar isimler tarafindan sorunlarin çözümü, beklentilerin gün yüzüne çikartilmasi hedeflenen 2. Uluslararasi Aile Sempozyumu’nun bu yilki temasi “Küresel Tehditler Karsisinda Aile” olarak belirlendi.

Aile kurumu oturumlarda uzman akademisyenler tarafindan her açidan islenecek

10 Mayis Cuma günü saat 15.00’te açilis programiyla baslayacak sempozyumun açilis oturumu 16.30’da ana salonda Doç. Dr. Turgay Sirin, Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Dr. Sarah Amjad Hussain’in katilimiyla düzenlenecek.

Aile yapisinin geçmisten günümüze toplumsal yapida yeri ve gelecekte yasanacak tehditler kapsaminda, oturumlarda basta küresel tehditler karsisinda aile, olaganüstü durumlar karsisinda aile kurumu, aile psikolojisi, kentlesmenin aile yapisina ve islevlerine etkileri konulari olmak üzere aile kurumu her açidan islenecek.

Sempozyum neticesinde ortaya konulan fikirlerin uygulamaya dönük pratikte sosyal yasama ve karar alicilara; teorik anlamda ise ilgili alan yazina katki saglayacagi bekleniyor.
Kaynak: İHA