Hamas'in Ateskesi Kabul Etmesi Gazze'de Sevinçle Karsilandi

Hamas’in Misir ve Katar tarafindan sunulan ateskes teklifini kabul etmesi, Gazze Seridi’nde sevinçle kutlandi.

Hamas’in Misir ve Katar tarafindan sunulan ateskes teklifinin kabul edildigini duyurmasinin ardindan Gazze Seridi’nde halk sevinç gösterisi düzenledi.

Deyr El Balah kentinde yerlerinden edilen yüzlerce Filistinli sokaklara çikarak, sloganlar atarak ateskes haberini kutladi.

Hamas tarafindan yapilan açiklamada, Misir ve Katar tarafindan sunulan Gazze Seridi’ndeki ateskes teklifinin kabul edildigi duyurularak, “Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye, Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ve Misir Istihbarat Teskilati Baskani Abbas Kamel ile bir telefon görüsmesi yapti ve Hamas’in ateskes anlasmasina iliskin teklifi onayladigini bildirdi” denilmisti.

"Israil’i anlasmayi reddeden taraf gibi göstermeyi amaçlayan bir hile gibi görünüyor"

Israil basininda yer alan haberlerde ise, Israilli yetkililerin Hamas’in ateskes yanitini arabulucular vasitasiyla aldigi belirtilmis, Israil’in su anda Hamas’in yanitini inceledigi aktarilmisti. Haberlerde, Israilli yetkililerin Israil ve Misir’in 10 gün önce üzerinde anlastigi ve o zamandan bu yana dolayli müzakerelerin temelini olusturan anlasma için "bunun ayni teklif olmadigini" söyledikleri ifade edilmisti.

Israilli bir yetkili, Hamas’in kabul ettigi teklifin Israil’in kabul edemeyecegi "genis kapsamli" sonuçlari içeren Misir teklifinin "yumusatilmis" versiyonu oldugunu söyleyerek, "Bu, Israil’i anlasmayi reddeden taraf gibi göstermeyi amaçlayan bir hile gibi görünüyor" demisti.
Kaynak: İHA