Fransa Genelindeki Liselerde Yarin Gazze'ye Destek Protestosu Düzenlenecek

Fransa genelindeki onlarca lisede Gazze’ye destek amaciyla protesto düzenlenecek.

Fransa’da Gazze’ye destek protestolari üniversitelerin ardindan liselere yayildi. Yarin ve sali günü Fransa genelindeki onlarca lisede Gazze’ye destek ve ateskes talebiyle protesto düzenlenecek. Lise Sendikalar Birligi Baskan Yardimcisi Manes Nadel, yarindan itibaren onlarca lisenin bloke edilecegini açikladi.

Liseli gençlerin bu ögrenci hareketine katilmasi gerektigini belirten Nadel, Ile-de-France bölgesinin harekete geçecegini vurguladi.

Lise Sendikalar Birligi’nin (USL) Sözcüsü Gwenn Thomas-Alves, ise geçtigimiz cuma günü yaptigi açiklamada, yarindan itibaren tüm okullarda lise hareketini baslatma çagrisinda bulunmus ve Fransa genelinde ablukalarin olacagini ifade etmisti. Gazze’deki durumun hala dramatik oldugunu ve Misir’daki görüsmelerin tikanmis gibi göründügünü belirten Thomas-Alves, liselilerin "olaylara karsi çaresiz kalmamak için harekete geçme arzusu" oldugunu belirtmisti.

Kartopu etkisi beklentisi

Thomas-Alves Lise Sendikalar Birligi’nin diger yerel sendikalarla iliskisi oldugunu ve bu sendikalarin Lise Sendikal Birligi’nin bir parçasi oldugunun altini çizmisti. Liseliler ve üniversite ögrencileri arasinda isbirligini tesvik eden Thomas-Alves, ateskes talebiyle yarin ve sali günleri için okullarda abluka çagrisini yinelemisti.

Liselerdeki ablukalarin iki günden fazla sürebilecegini belirten Thomas-Alves, yarindan itibaren bazi liselerin bloke edilmesinin "kar topu etkisi" olusturarak çok daha fazla gösteriye yol açacagini umdugunu ifade etmis, Lyon, Tours, Besançon, Bretagne ve Paris bölgelerinde de yogun bir katilimin beklendigini aktarmisti.
Kaynak: İHA