Beyoglu'nda Hidirellez Coskusu

Beyoglu Belediyesi tarafindan “Beyoglu’nda Bahar” temasiyla düzenlenen Hidirellez senlikleri vatandaslarin yogun katilimiyla gerçeklesti. Alani dolduran kalabalik yapilan gösterilerle Hidirellez’i coskuyla kutladi.

Beyoglu'nda Hidirellez Coskusu
Beyoglu Belediyesi tarafindan düzenlenen Hidirellez senlikleri Kizilay Meydani’nda düzenlendi.

Vatandaslarin yogun katilimiyla gerçeklestirilen senliklerde sihirbaz, jonglör, atesbaz, palyaço ve Roman dansi grubu sahne alirken Beyoglu Belediye Baskani Inan Güney yaptigi açiklamada, "Bütün milli bayramlarimizi, dini bayramlarimizi, manevi bayramlarimizi böyle coskuyla, bir arada, kaynasarak kutlayacagiz. Her seferinde farkli mahallelerde bir araya gelecegiz. Belediyenin hizmetlerini farkli mahallelerdeki çocuklarimiz hissetsin, farkli mahallelerde yasayan komsularimiz hissetsin diye tek bir noktada degil Beyoglu’nun degisik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edecegiz. Bugün Hidirellez bahar bayrami doganin yeniden canlanmasi demek. Ayni 31 Mart’ta oldugu gibi. 31 Mart’ta da Beyoglu yeniden canlandi. 31 Mart’ta Beyoglu’nu hep beraber rengarenk yaptik. Hidirellez dualarin edildigi, darda kalanlarin çare aradigi, hasta olanlarin sifa bulmak için dua ettigi, yardima muhtaç insanlarin dua ettigi dolayisiyla dileklerin kabul olduguna inanilan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardim eden Hizir ile denizde zorda kalanlara yetisen Ilyas’in 5 Mayis’i 6 Mayis’a baglayan gece gül agacinin dibinde bulusmasina istinaden kutladigimiz Hidirellez bayrami. Bizler Beyoglu’nda tüm kimliklere ait bayramlari kutlayalim” dedi.

Konusmasinin sonlarinda Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney sunlari söyledi:

"Bizler Beyoglu’nun renkliligini el ele verip birlikte gelecege tasiyalim. Yine dualarla dileklerle kapatalim. Özellikle Gazze’deki mazlumlara insallah zulmün son buldugu günler olsun diyorum. Hastalarin sifa buldugu günler olsun, darda kalanlarin darina Hidirellez’in yetismesini diliyorum. Hepinize buraya katildiginiz için, bu coskuya destek verdiginiz için bayrami bizlerle birlikte el ele kutladiginiz için çok tesekkür ediyorum. Sag olun var olun” ifadelerini kullandi.

Güney’in konusmasinin ardindan Hidirellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti.
Kaynak: İHA