Filistin Asilli Cerrah Abu-Sitta'ya Fransa'ya Giris Engeli

Filistin asilli Ingiliz cerrah Ghassan Abu-Sitta, Almanya’nin kendisine uyguladigi Avrupa’ya giris yasagi nedeniyle konferansa katilmak üzere geldigi Fransa’ya giris yapamadigini duyurdu.

Almanya’nin 1 yil Avrupa’ya girisi yasagi uyguladigi Filistin asilli Ingiliz cerrah Ghassan Abu-Sitta, Fransa’da soka ugradi. Baskent Paris’te “Filistin’de uluslararasi hukukun uygulanmasi konusunda Fransa’nin sorumlulugu” üzerine düzenlenen bir konferansa katilmasi beklenen Abu-Sitta’nin ülkeye girisi engellendi. Konferansa Paris Charles de Gaulle Havalimani’ndan telefonla baglanan Abu-Sitta, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Fransa’ya giris yapmama engel oluyorlar. Bugün Fransiz Senatosu’nda konusmam gerekiyordu. Israil Filistinlileri hapishanede öldürürken, Avrupa kalesi soykirimin taniklarini susturuyor” diyerek tepki gösterdi.

Abu-Sitta’nin ekolojist Senatör Raymonde Poncet Monge’nin daveti üzerine katilacagi konferansta, Almanya’nin Israil’e silah gönderimi ve Filistinlilerle olan dayanisma gibi birçok konu ele alindi.

“Büyük utanç”

Senato’daki ekolojist grubun baskani Guillaume Gontard olayi “Skandal” olarak degerlendirerek, Içisleri Bakani Gerald Darmanin’in ve Disisleri Bakani Stephane Sejourne’nin ofisleriyle iletisim halinde olduklarini belirtti.

Gontard, Abu-Sitta’nin bu aksam için Ingiltere’ye geri gönderilecegini belirtti.

Senatör Ian Brossat ise yasananlari “Büyük utanç” olarak yorumladi.

Abu-Sitta 43 gün Gazze Seridi’nde görev yapti

Su anda Glasgow Üniversitesi’nin rektörü olarak görev yapan Ghassan Abu-Sitta, Israil’in Gazze Seridi’ne saldirilarinin baslamasinin ardindan 9 Ekim’de bölgeye gitmis ve orada 43 gün boyunca görev yapmisti. Abu-Sitta ayrica nisan ayinda Berlin’de Gazze’deki deneyimleri hakkinda konusmak üzere bir konferansa davet edilmis, ancak Almanya’ya girisi engellenmisti.
Kaynak: İHA