Kayseri'den Nisan Ayinda 280 Milyon 249 Bin Dolar Ihracat Yapildi
Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre Kayseri’nin ilk 4 aylik ihracati bir önceki yila göre yüzde 1,7 oraninda artarak, 1 milyar 204 milyon 858 bin dolar olarak gerçeklesti.

2024 yili nisan ayinda Kayseri’den en çok ihracat yapilan sektörlerin basinda mobilya, kablo ve elektrikli ev aletleri geldigini açiklayan Baskan Büyüksimitci, en çok ihracat yapilan ilk ülkenin ise; ABD, Almanya ve Avusturya oldugunu söyledi.
Nisan ayinda bir önceki aya göre bir miktar düsüs yasandigina dikkat çeken Baskan Büyüksimitci, “Her seye ragmen 2024 geneli itibariyla ihracatta artis egiliminin devam etmesi olumlu bir gelisme. Bu ay bir miktar düsüs olmasinin en önemli nedeni, nisan ayinin ilk yarisi içindeki yaklasik 1 haftalik Ramazan Bayrami tatilinde fabrikalarin kapali olmasi. Bir haftalik kayip olmasaydi bu rakamlarin biraz daha daha üzerine çikabilirdik. AB’deki durgunluga ragmen yine de bu rakamlari yakalamak istikrarli sürecin devam etmesi anlaminda olumlu bir gelisme. Insallah önümüzdeki aylarda ihracattaki artis trendinin daha da hizlanmasini bekliyoruz. Dünya yasanan ekonomik olumsuzluklara ve bölgemizde yasanan jeopolitik gerilimlere ragmen sanayicilerimizin sergiledigi yüksek performansi tebrik ediyor, üretime ihracata ve istihdama katki sunan tüm üyelerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
