ATO Heyetinden New York'taki Türk Günü Yürüyüsü'nde Filistin'e Destek Mesaji

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüsü’ne üzerinde "Hepimiz Filistinliyiz" yazili Türk ve Filistin bayraklarinin yer aldigi atkilar ile katilarak, Filistin’e destek mesaji verdi.

ATO Heyetinden New York'taki Türk Günü Yürüyüsü'nde Filistin'e Destek Mesaji
ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran ve ATO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yilmaz ve Nihat Uysalli’dan olusan ATO heyeti, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi koordinasyonunda ABD’nin New York kentinde düzenlenen “41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüsü” etkinliklerine üzerinde "Hepimiz Filistinliyiz" yazili Türk ve Filistin bayraklarinin yer aldigi atkilar ile katilarak, Filistin’e destek mesaji verdi. Etkinlikte konusma yapan ATO Baskani Baran, kürsüye de “Hepimiz Filistinliyiz” atkisiyla çikti.

Etkinlikte AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yildiz, Iletisim Baskanligi Baskan Yardimcisi Çagatay Özdemir, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Baskonsolosu Reyhan Özgür, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Baskani Gülay Aydemir de yer aldi. Programda Baran’a Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafindan bir plaket takdim edildi.

Konuya iliskin degerlendirmede bulunan ATO Baskani Baran, Türk-Amerikan toplumunun ABD’deki en önemli etkinliklerinden biri haline gelen Türk Günü Yürüyüsü’nün Amerikan toplumuna Türk kültürünü tanitma ve Türk toplumunun çesitli yönlerini sergileme firsati sunan önemli bir etkinlik oldugunu belirterek, binlerce kisinin katildigi etkinligin Amerikan toplumu tarafindan da ilgi gördügünü kaydetti.

Baran, “Ankara Ticaret Odasi olarak biz de bu önemli etkinlige üzerinde ‘Hepimiz Filistinliyiz’ yazili Türk ve Filistin bayraklarinin yer aldigi atkilar ile katilarak, Israil’in tüm dünyanin gözleri önünde Filistin halkina uyguladigi mezalime dikkati çekmek, destek vermek istedik. Dünyanin neresinde olursak olalim aklimiz, kalbimiz hep Filistinli kardeslerimizle. Umut ediyorum en kisa zamanda bu katliam son bulur” dedi.



“Tedbirlerin arkasindayiz”

Türkiye’nin Filistin’de uygulanan insanlik disi muameleye ve Gazze’de yasanan zulme tepki olarak Israil ile ticari iliskileri durdurma kararinin Filistin davasina verdigi destegin en somut göstergesi oldugunu kaydeden Baran, “Is dünyasi olarak bu zorlu sinavda Gazze’nin yaninda yer alan ve insanlik disi uygulamalara karsi sesini yükselten devletimizin aldigi bu kararin ve hayata geçirilen tedbirlerin arkasindayiz. Filistin’in hakli davasini her ortamda, her mecrada dile getirmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA