Yüzde Yüz Yerli Ve Elektrikli Mini Araç 'Mango Car' Ankara'da Tanitildi

Ankara’da gerçeklesen 4. Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde tanitilan yüzde yüz yerli elektrikli mini otomobil “MANGO CAR” araç içerisinde bulunan “Trafik Kontrol Merkezi” yazilimiyla sürücülere güvenli ve konforlu bir yolculuk imkani sunuyor.

Yüzde Yüz Yerli Ve Elektrikli Mini Araç 'Mango Car' Ankara'da Tanitildi
Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde tanitilan, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’nun standini gezdigi yüzde yüz yerli elektrikli mini otomobil “MANGO CAR”, araç içerisinde bulunan “Tafik Kontrol Merkezi” uygulamasiyla sürücülere güvenli ve konforlu bir yolculuk imkani sunuyor.

“Mango Car”i üreten ISSD Firmasi’nin Genel Müdür Yardimcisi Berkcan Oguz, aracin yüzde yüz yerli oldugunu ifade ederek, “Araç bizim tarafimizdan üretilen bir araç. Bununla beraber buradaki katma degerlerden bir tanesi de aracin içerisindeki yazilim da bizim tarafimizdan yapiliyor. Bu yazilimin dünyada ki diger yazilimlardan farki trafik yönetim merkezi ile haberlesebilen bir yazilim olmasi” dedi.



“Nerede EDS, bos sarj istasyonu ve park yeri var sürücüleri bilgilendiriyor”

Bu uygulamanin Türkiye’de ilk defa gerçeklestigini söyleyen Oguz, “Kavsaklara yaklasirken kaç saniye sonra yesil yanacagini sitem bildigi için, size bir hiz öneriyor. Araçlarin isiklara takilmamasi için sürücülere hiz önerisinde bulunuyor. Sarj istasyonlari, park yerleri bunlarin hepsi sistemimizde kayitli ve anlik olarak güncelleniyor. Nerede park yeri var nerede bos sarj istasyonu var bunlari ögrenebiliyorsunuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA