Ingiltere'de Yasadisi Göçmenlerin Nakli Protesto Edildi Açiklamasi 45 Gözalti

Ingiltere’de bir otelde kalan yasadisi göçmenlerin Bibby Stockholm mavnasina nakledilmesi protesto edilirken, polis 45 kisiyi gözaltina aldi.

Ingiltere’nin baskenti Londra’nin güneydogusundaki Peckham’da bir otelde kalan yasadisi göçmenlerin Bibby Stockholm mavnasina nakledilmesi protesto edildi. Göstericiler, yasadisi göçmenlerin tasiyan otobüsün otelden ayrilmasini engellemeye çalisti. Polis, çikan olaylarda 45 kisiyi gözaltina aldi.

Londra Metropolitan Polisi, göstericilerin otobüsün önüne keserek ve lastiklerini indirmeye çalistigini ifade ederek, birkaç polis memurunun saldiriya ugradigini ancak hiçbirinin ciddi sekilde yaralanmadigini belirtti.

Komiser Yardimcisi Ade Adelekan, "Barisçil protesto hakkina her zaman saygi duyacagiz, ancak polis memurlari saldiriya ugradiginda ve görevlerini yapmalari engellendiginde kararli bir sekilde harekete geçebiliriz ve geçecegiz" dedi.



"Göçmenleri otellerde barindirmak Ingiliz vergi mükelleflerine her gün milyonlarca sterline mal oluyor”

Içisleri Bakani James Cleverly, yaptigi açiklamada, "Göçmenleri otellerde barindirmak Ingiliz vergi mükelleflerine her gün milyonlarca sterline mal oluyor. Sosyal medya için poz veren bu küçük ögrenci grubunun bizi Ingiliz halki için dogru olani yapmaktan alikoymasina izin vermeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA