Gazzeli Sehitler Için Su Kuyusu Açtirdilar

Kütahyali hayirseverler, Kütahya Insani Yardim Dernegi araciligiyla Uganda da su kuyusu açtirdi.

Gazzeli Sehitler Için Su Kuyusu Açtirdilar
Dernek Müdürü Saban Basyigit, suya ulasmada sikinti çeken Afrika ülkelerinde, hayirseverlerin destekleriyle su kuyusu açtirdiklarini belirtti.

Bugüne kadar Kütahyali hayirseverlerin destekleriyle açtirdiklari su kuyusu sayisinin 114’ü geçtigini ifade eden Basyigit, Insani Yardim Vakfi olarak 22 yilda 42 ülkede yaklasik 13 bin 706 su kuyusu açtirdiklarini, bu kuyularin 114’ün üzerindekileri de Kütahyali hayirseverlerin destekleriyle açildigini belirtti.

Dünyada milyonlarla insanin temiz suya ulasmada büyük sikinti yasadigini kaydeden Basyigit, "Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklasik 700 milyon insan temiz suya ulasamiyor. Bu sorunun önüne geçebilmek için yaptigi çalisma ile her bölgenin sartlarina göre hayata geçirdigi su kuyulari simdiye kadar milyonlarca insanin susuzluguna çare oldu. Kütahya olarak en son Uganda da Gazzeli sehit olan kardeslerimizin anisina su kuyumuzu hizmete açmis bulunmaktayiz" diye konustu.

Basyigit, su kuyusu açtirmak isteyen bagisçilarin dernek binasi ile Cumhuriyet Caddesi’ndeki stanta basvurabileceklerini veya banka hesap numaralarina bagislarini yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA