Aksaray'da Çocuklarin Merakla Bekledigi Eglence Merkezi Sekilleniyor

Aksaray Belediyesi’nin çocuklarin eglenirken ögrenmelerini saglamak, fiziksel ve sosyal gelisimlerini desteklemek için planlamalarini yaparak insaat çalismalarini baslattigi çocuk eglence merkezi sekilleniyor.

Aksaray'da Çocuklarin Merakla Bekledigi Eglence Merkezi Sekilleniyor
Çocuklarin fiziksel ve zihinsel gelisimlerine katki sunmak için yapimina baslanan merkez 2 bin metrekare üzerine kuruluyor. Kaba insaat süreci tamamlanan tesisin içerisinde faaliyet gösterecek olan oyun alanlarinda ve kum havuzunda kurulumlar tamamlaniyor. Yeni nesil oyun gruplari ve satranç tahtalari bulunan yeni tesiste çocuklarin verimli zaman geçirmeleri için her ayrinti planlanarak yapimi gerçeklestiriliyor.

Aksaray’da birçok ilki gerçeklestiren Belediye Baskani Evren Dinçer’in bu projesi de büyüksehir belediyeleri ölçeginde hayata geçecek projeler arasinda yer aliyor. Çocuklarin bu projenin tamamlanmasini merakla bekledigini dile getiren Belediye Baskani Evren Dinçer, çocuklar için hayata geçirilen yeni tesis hakkinda yaptigi açiklamada, “Çocuk Eglence Merkezimiz, çocuklarimiz için eglenirken ögrenmelerini saglayan bir ortam olacak. Bu tesisimizde çocuklarimiz için çesitli etkinlikler, oyunlar ve egitici programlar sunacagiz. Çocuk eglence merkezimiz ayni zamanda çocuklarimizin fiziksel becerilerini gelistirmelerine de yardimci olacak donanimlara sahiptir. Bu merkezimizi kapali oyun alanlari, tirmanma duvarlari, jimnastik alanlari veya spor salonlari gibi fiziksel aktivitelere imkan taniyacak biçimde tasarladik. Ayrica, çocuklara sanat, müzik ve dil becerilerini gelistirmeleri için firsatlar sunabilirler. Oyun gruplarimizin ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasinin ardindan çocuklarimizin hizmetine sunacagimiz tesisimiz için tüm imkanlarimizi seferber ederek çalisiyoruz. Biz biliyoruz ki çocuklarimiz bu tesisin açilmasini heyecanla bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA