Toraman Açiklamasi 'Yesil Pasaport Tasarilarinin Önünü Açan Süreçler En Çok Sanayicilerimizin Faydasina Olacak'

SAMSUN – Çarsamba Ticaret Borsasi (ÇTB) Meclis Baskani Haci Toraman, yesil pasaport tasarilarinin önünü açan süreçlerin en çok sanayicilerin faydasina olacagini söyledi.

Toraman Açiklamasi 'Yesil Pasaport Tasarilarinin Önünü Açan Süreçler En Çok Sanayicilerimizin Faydasina Olacak'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliginin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu yapildi. Genel kurula, Çarsamba Ticaret Borsasi (ÇTB) Yönetim Kurulu Baskani Kazim Yilmaz’i temsilen, ÇTB Meclis Baskani Haci Toraman ve Genel Sekreter Sercan Yasar katildi.



“Yesil pasaport tasarilarinin önünü açan süreçler en çok sanayicilerimizin faydasina olacak”

80. Genel Kurulu degerlendiren ÇTB Meclis Baskani Toraman, “Çarsamba’nin yaygin üretim agi findik ve findik ticaretine dayanmaktadir. Türkiye ekonomisine, tarima ve sanayiye sagladigi katki ile Türk findigi, emsalinin yetistirilemedigi yüksek kaliteye sahip milli bir ürünümüzdür. Yurt disi fuarlari ve sanayi alaninda yapilan gözlemler bölgemiz findik üreticisi ve sanayicisi için ayri bir önem arz etmektedir. Odalar ve borsalar adina yürütülen yesil pasaport tasarilarinin önünü açan ve kolaylastiran süreçler en çok sanayicilerimizin faydasina olacaktir. Baskanimizin da ifade ettigi gibi üretim sahamiz dünya ülkelerine oranla daha fazla, bu alanlari genisletmeli tarima, sanayiye ve dolayisiyla Türkiye ekonomisine hep birlikte kazandirmaliyiz" dedi.

Kaynak: İHA