Özel Çocuklarin Gösterisi Ayakta Alkislandi

Çorum’un Alaca Ilçesi’nde, Özel Egitim Uygulama Okulu bahçesinde ‘Engel-siz Senlik’ adiyla düzenlenen kutlama programina, kentte bulunan rehabilitasyon ve bakim merkezinde ögrenim gören özel bireyler, Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Baskani Serif Arslan, Emniyet Müdürü Anil Kirikçi, Jandarma Komutani Ugur Gürsoy, Belediye Baskan Yardimcisi Oktay Yelkuvan, daire amirleri ve aileler katildi.

Özel Çocuklarin Gösterisi Ayakta Alkislandi
Yapilan etkinlikte, bakim merkezlerinde egitim gören özel bireyler tarafindan hazirlanan dans gösterileri sergilendi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamada engelli bireyler gönüllerince eglenirken coskularina aileler de eslik etti.

Programda konusan okul Müdürü Salih Atilgan, "Bugün burada engelliler haftasini kutlamak ve engelli vatandaslarimiza olan destegimizi bir kez daha vurgulamak için bir araya geldik. Engelliler haftasi toplumumuzda, özel bireylerin haklarini, ihtiyaçlarini ve basarilarini ön plana çikarmak için önemli bir firsattir. Okul yönetimi olarak engelli vatandaslarimizin yasamlarini kolaylastirmak ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak adina çesitli projeler ve etkinlikler düzenlemekteyiz. Engel-siz senlikler, tiyatro gösterileri ve benzeri etkinliklerle engelli bireylerimizin topluma daha fazla adapte olmasini saglamak için çaba gösteriyoruz, bizlerden hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen Kaymakamimiz Hicabi Aytemur’a, Belediye baskanimiz Serif Arslan’a ve ailelere sükranlarimi sunuyorum, Engelsiz yasam için engelleri kaldiralim hayati kolaylastiralim hepimiz mutlu olalim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA