Düzce'de 'Kariyer Girisimindeki Sansim Açiklamasi Tarim Hep Var Olacak' Programi

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi ile Ziraat Fakültesi tarafindan düzenlenen "Kariyer Girisimindeki Sansim: Tarim Hep var Olacak-II” adli program gerçeklestirildi.

Düzce'de 'Kariyer Girisimindeki Sansim Açiklamasi Tarim Hep Var Olacak' Programi
Saglik Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda programi yöneten Ziraat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ayse Yazlik, "Sevgili ögrencilerimiz, sizden beklenen her zaman dinamizmdir. Kendi fikirlerinizi üretmeniz, kendi projelerinizi ortaya koyabilmeniz oldukça önemlidir” dedi.

Tarim ve Orman Bakanligi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü Bitki Sagligi ve Arastirmalari Daire Baskani Dr. Suat Kaymak ise programda Tarim ve Orman Bakanligi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügünün ülke tarimina katkilari konulu bir konferans gerçeklestirdi. Kaymak, kurumsal yapisi hakkinda bilgi vererek tarimsal Ar-Ge’nin önemi, inovasyon programlari, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele, bitki sagliginda biyoteknolojinin kullanimina yönelik çalismalar ve bitki sagliginda IHA kullanimi, gençlere yönelik burs ve gönüllülük programlari hakkinda önemli bilgiler verdi. Tarim ve Orman Bakanligi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü hedeflerini anlatan Kaymak, “Türkiye’nin en köklü, en büyük ve en yaygin Ar-Ge kurumlarindan biridir. TAGEM olarak çevre dostu ve sürdürülebilir tarim sistemini güçlendirecek teknolojik ürünler gelistiriyoruz, disa bagimliligin önüne geçebilmek için yerli ve milli teknolojik sistemler gelistiriyoruz” dedi.

Program; Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadag tarafindan, Dr. Suat Kaymak’a ve Doç. Dr. Ayse Yazlik’a tesekkür belgesi takdimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA