Doktorlarin Dikkati Beyin Kanamasi Geçiren Zeyneb'i Hayata Bagladi

Bitlis’te oyun oynadigi sirada basina gelen tas sebebiyle beyin kanamasi (Epidural Hematom) geçiren 9 yasindaki Zeyneb Lina Bayraktutar, doktorlarin dikkati sayesinde yeniden hayata tutundu.

Doktorlarin Dikkati Beyin Kanamasi Geçiren Zeyneb'i Hayata Bagladi
Bitlis’te yasayan Zeyneb Lina Bayraktutar, basina tas isabet etmesi sonucu siddetli bas agrisi ve nöbet sikâyetleri ile acil servise basvurdu. Acil serviste çekilen beyin tomografisinde beyin kanamasi tespit edildi hasta, ambulansla Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi. Hasta Bayraktutar, zaman geçmeden Op. Dr. Hasan Özdemir tarafindan ameliyata alindi.

Yapilan basarili ameliyatla yeniden hayata tutunan Zeyneb Lina Bayraktutar’in iyilesme sürecinin hizla ilerledigini dile getiren Özdemir, “Hastamizin kafasina bir tas gelmesi sonucu ailesi tarafindan zaman kaybetmeden baska bir hastaneye götürülüyor. Acil servis hekimleri tarafindan degerlendirilen hastaya tomografi çekiliyor ve hastanin bilincinde kapanma, bulanti, kusma ve genel durum bozuklugu baslamasi üzerine acil servis hekimleri tarafindan ilk müdahalesi yapilip entübe ediliyor. Tomografisinde beyin kanamasi tespit edilmesi üzerine hastanin transferini hizli bir sekilde Tatvan Devlet Hastanesine ambulansla gerçeklestirdi. Biz hasta gelmeden ameliyathanede hazir bulunduk. Ameliyathane ekibi ve anestezi ekibinin özverili çalismalariyla zaman kaybetmeden hastamizi ameliyata aldik ve acil ameliyatini gerçeklestirdik. Hasta buraya geldiginde entübe, makineye bagli ve beyin herniasyon bulgulari baslamisti. Ameliyattan sonra anizokorisi düzeldi ve yogun bakima aldik. Burada hastamizin genel durumu hizli bir sekilde düzeldi. Daha sonra hastanin takibi için servise aldik ve kisa bir süre içersinde de taburcu edecegiz” dedi.

Baba Kürsat Bayraktutar ise doktorlarin israri üzerine kaldiklarini dile getirerek, “Kizim talihsiz bir olay yasadi. Buradan ailelere söyleyecegim sey sudur. Küçük, büyük önemli degil, özellikle kafasina darbe alan çocuklari ihmal etmesinler. Kesinlikle hastaneye getirsinler. Biz önce umursamadik, çok dikkate almadik, doktorlarinizin israri ve dikkati üzerine hastanede kaldik. Iyi ki kalmisiz, yoksa çok daha ciddi seyler yasayabilirdik” dedi.

Kaynak: İHA