Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Akdeniz'in Dogusunda Soykirim Yasaniyor'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina isaret ederek, “Akdeniz’in dogusunda bir soykirim yasaniyor. Esi benzeri hiç görülmemis bir vahset isleniyor” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Akdeniz'in Dogusunda Soykirim Yasaniyor'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Portekiz’in Braga sehrinde katildigi Akdeniz PA Ödül Töreni’nde Gazze’de yasanan katliama sessiz kalmadi. Özhaseki, Israil’in Filistin’de gerçeklestirdigi katliamlarin durdurulmasi için dünyaya seslendi. Üst düzey isimlerin de katildigi Akdeniz Parlamenter Asamblesi Ödül Töreni’nde Filistin’de yasanan soykirima deginen Özhaseki, “Sizden tek istedigimiz insani ve vicdani bir durus. Insanlik adina sadece ‘ateskes’ deyin. Insanlar, kadinlar, çocuklar yasasin deyin ve dünya huzur bulsun” ifadesini kullandi.

"Kaçip gidip kurtulabileceginizi mi zannediyorsunuz"

Bakan Özhaseki, Kur’an-i Kerim’deki Tekvir Suresi’nin 26. ayetini de okudu. Israil’in Gazze’de yasli, çocuk, kadin demeden aylardir sürdürdügü katliama dikkat çeken Özhaseki, “Kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim, dünyanin ve insanlarin azgin gidisatina dair ikazi ‘Fe eyne tezhebûn’ diyerek yapar. Yani, ‘Hâl böyleyken nereye dogru kaçip gidiyorsunuz? Kaçip gidip kurtulabileceginizi mi zannediyorsunuz’ diye ihtar eder” seklinde konustu.



"Akdeniz’in dogusunda bir soykirim yasaniyor"

Bakan Özhaseki, Israil’in saldirilarina sessiz kalinmamasi gerektigini belirterek, “Su anda Akdeniz’in dogusunda bir soykirim yasaniyor. Esi benzeri hiç görülmemis bir vahset isleniyor. Kadinlar, çocuklar, gazeteciler öldürülüyor. Hastaneler bombalaniyor ve insanlik alemi basit çikar hesaplariyla sadece seyrediyor” dedi.

Kaynak: İHA