Rizeli Balikçilar Aglarinin Ve Teknelerinin Bakimlarini Yapmayi Sürdürüyor

Denizlerde av yasaginin 15 Nisan’da baslamasiyla birlikte Rizeli balikçilar karaya çikardiklari tekne ve aglarini gelecek sezon için onarim yapiyor.

Rizeli Balikçilar Aglarinin Ve Teknelerinin Bakimlarini Yapmayi Sürdürüyor
1 Eylül 2023 tarihinde ‘vira bismillah’ diyerek denizlere açilan balikçilar, 15 Nisan 2024 tarihinde denizlerde, endüstriyel avcilik yapan girgir ve trol tekneleri için av yasaginin baslamasiyla gemilerini limanlara yanastirdi. Balikçilar, teknelerini karaya çikartarak bakim onarim islemlerine basladi.

Gelecek sezon için hazirlik yapan balikçilar, simdiden aglarini ve teknelerini tamir etmeye basladi.

Yeni av sezonu 1 Eylül 2024 tarihinde baslayacak.

Sezonun bitmesiyle birlikte gemi ve aglarda bakim yaparak yeni sezona yetistirmeye çalistiklarini belirten Emrullah Turan, “Yeni sezona hazirlik yapiyoruz. Aglardan basladik. Sonrasinda tekneleri karaya çekecegiz. Sezon baslayana kadar yetistirmeye çalisacagiz. Yetismesi için gecede çalisiyoruz. Yetistirmek zorundayiz. Bu sezon iyi geçti. Hamsi açisindan iyi geçti. Istavrit biraz küçük kaldi. Fakat hamsi çok sükür iyiydi. Ayni zamanda masraflar çok yükseldi. Keske biz çok iyi kazanabilsek de tayfaya 100 bin verebilsek. Baliklar satisa gönderildiginde yüzde 10-12 komisyon kesiliyor. Bunun vergisi var. Her seyin fiyati çok yukari çikti. Çok sükür ki bu sezon iyi geçti. Ayakta kalabildik ama bir dahaki sezona bakacagiz. Haziran-Temmuz aylarinda palamutun olabilecegini görürüz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA