MEB'den Afet Durumlarinda Çocuk Haklarini Gözeten Proje

Milli Egitim Bakanligi, afet durumlarinda ilkögretim ve ortaögretim çagindaki çocuklarin haklarinin korunmasi amaciyla hazirlanan “Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Haklari ve Egitim” projesini tanitti.

MEB'den Afet Durumlarinda Çocuk Haklarini Gözeten Proje
Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi Konferans Salonu’nda “Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Haklari ve Egitim” projesinin tanitimi gerçeklestirildi.

Etkinlikte ilkögretim ve ortaögretim çagindaki çocuklarin haklarinin korunmasi için yapilan çalismalar anlatildi. Milli Egitim Bakan Yardimcisi Celile Eren Ökten, yaptigi konusmada çocuklarin basta egitim olmak üzere bütün haklarinin Bakanlik tarafindan gözetildigini belirterek, “Zorunlu egitim çagindaki her çocugun firsat ve imkan esitligi temelinde egitim almasini saglamak, bilgi kaynaklarina erisim imkanini arttirmak, okullarda egitsel amaçli oyun ve eglence alanlari olusturmak, yatili bölge okullarinda bütün çocuklarin güvenligi, temizlik, barinma, giyim, beslenme ve iletisim ihtiyaçlarinin karsilanmasi yer almaktadir” ifadelerini kullandi.

Savas, salgin, afet ve küresel isinma gibi zorlayici yasam olaylarinin çocuklarin hayatini olumsuz etkiledigini dile getiren Ökten, sunlari kaydetti:

“Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Bakanligimiz, depremin meydana geldigi andan itibaren depremden etkilenen bölgeler ve depremzede vatandaslarimiz için seferber oldu. Bölgede birçok faaliyet ve çalisma yürüttü. Bu çalismalari yürütmeye de devam etmektedir. Bakanligimiz, afet bilinci, iklim degisikligi, yenilikçi çözümler ve cografya gibi dersler ile ülkemizin zorlayici yasam olaylari karsisinda bilinçlenmelerini saglayan içerikler sunmaktadir.”

Projenin içerigini aktaran Ökten, “Hazirlanan ögretim programlari ile tehlike ve kaza durumlarinda kendilerini nasil korumalari ve neler yapmalari gerektigi konusunda egitim verilmektedir. Ilkögretimde afet durumlarini taniyabilme, acil durumlardaki davranislar, yetkililerle etkili iletisim kurabilme, afet öncesi, sonrasi ve sirasinda yapilmasi gerekenler ile ilgili bilgilendirmeler yapilmaktadir” seklinde konustu.

Programa Talim ve Terbiye Kurulu Baskani Cihad Demirli, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paola Marchi, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA