Izmir'de Dolandirici Sebekesi Çökertildi Açiklamasi Dev Operasyonda 11 Gözalti

Izmir Il Jandarma Komutanligi tarafindan Izmir merkezli 3 ilde, dolandiricilik operasyonu gerçeklestirildi. Operasyon kapsaminda 11 kisi gözaltina alinirken, gözaltina alinanlar arasinda 1 dizi oyuncusu, 17 yasindaki ’Zeus’ kod adli bir hacker ve 5 yildir firari olan 47 suçtan yakalama karari bulunan sebeke lideri C.A.’nin da oldugu ögrenildi.

Izmir'de Dolandirici Sebekesi Çökertildi Açiklamasi Dev Operasyonda 11 Gözalti
Izmir Il Jandarma Komutanligina bagli Istihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, lüks villalar kiralayarak kurduklari sistemler ile vatandaslari arayarak kendilerini avukat, hakim, savci, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanitip dolandiricilik yapan sebekeyi tespit etti. Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda harekete geçen ekipler, sebekenin Izmir, Aydin ve Balikesir’deki adreslerini tespit etti. Jandarma ekiplerinin titiz çalismalari sonucu belirlenen adreslere komando destekli operasyon gerçeklestirildi.

Es zamanli yapilan baskinlarda 11 süpheli gözaltina alindi.

Suç makinesi çete lideri, sahte avukat kimligiyle yakalandi

Operasyonda, 5 yildir firari olan ve 47 suçtan yakalama karari bulunan sebeke lideri C.A., sahte avukat kimligiyle yakalandi. Çesme ilçesinde kiraladiklari lüks villada yakalanan sebeke üyelerinin ise, koruma amaçli pitbull cinsi köpeklerle emniyeti saglamaya çalistiklari tespit edildi. Adreslerde yapilan aramalarda, dolandiricilik maksatli yüz binlerce kisiye ait kisisel verilerinde oldugu 15 akilli telefon, 28 laptop bilgisayar, 86 tuslu telefon, 88 sim kart, 4 masaüstü bilgisayar, 1 çagri merkezi cihazi, 17 USB hafiza karti ve 4 harici harddisk ile uyusturucu maddeler ve aparatlari ele geçirildi.

Dizi oyuncusu da gözaltinda

Gerçeklestirilen operasyonda, dizi ve filmlerde oynayan bir kadin oyuncunun da oldugu da gözaltina alindigi ögrenildi.

17 yasinda hacker yakalandi

Öte yandan operasyonda, ’Zeus’ kod adli 17 yasinda bir hackerin bulundugu, Zeus kod adli çete üyesinin dolandirilacak vatandaslarin kimlik ve telefon numarasi gibi bilgilerini yasa disi yollarla elde ettigi ortaya çikti. 17 yasindaki hackerin bilgisayarinda ’Dolandirilacak’ ve ’Dolandirildi’ isimli dosyalar olusturdugu ve bu dosyalarda çok sayida vatandasin bilgileri yer aldigi ögrenildi.

Operasyon kapsaminda gözaltina alinan 11 süpheli sorgulanmak üzere Izmir Il Jandarma Komutanligina götürüldü.
Kaynak: İHA