Ali Kusçu Gökbilim Atölyesi'ne Basvurular Devam Ediyor

2023-2024 Kültür-Sanat Sezonunu Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kusçu’ya ithaf eden Esenler Belediyesi, Gökbilim Atölyesi’ne ev sahipligi yapacak. Atölyeye basvurular, 25 Mayis’a kadar devam edecek.

Ali Kusçu Gökbilim Atölyesi'ne Basvurular Devam Ediyor
Esenler Belediyesi, milli uzay hamlelerinin artarak devam ettigi bugünlerde Gökbilim Atölyesi ile gelecegin gök bilimcilerini yetistirecek. Ali Kusçu Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak hazirlanan Ali Kusçu Gök Bilim Atölyesi’nde bir ay sürecek egitimlerde çocuklarin uzay bilimleri hakkinda detayli bilgiye sahip olmalari için teorik ve uygulamali egitimler verilecek. “Astronomiye Giris ve Uzayin Dogasi”, “Uzaya Ilk Yolculuk ve Alper Gezeravci” ile “Ay Yapimi” gibi derslerin yani sira atölyede deney ve gözlemler de yapilacak. 7-10 yas araligindaki çocuklar için düzenlenecek atölyeye basvurular, www.esev.org adresi üzerinden yapilabilecek. Detayli bilgi için 444 00 73 numarali telefon aranabilecek.

Genç beyinler uzayda gibi hissedecek

Ali Kusçu Gökbilim Atölyesi koordinatörü Mürvet Özgün,“Gençlerimizin artik bu alana daha merakli olmaya basladigini görüyoruz. Biz de Esenler Belediyesi olarak böyle bir atölye düzenledik. Atölyemizde teorik egitimler olacagi gibi ay ve asteroit yapimi, sekillendirmeler ve deneyler yapilacak. Gençlerimiz kendilerini atölyede herhangi bir derste gibi degil de uzayda gibi hissetsinler istiyoruz. Ülkemizin gelismesinde, bilimde ve fende ilerlemesine yönelik genç beyinleri her daim destekleyecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA