Antalya'da 19 Mayis Coskuyla Kutlanacak

Antalya Büyüksehir Belediyesi 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda, Antalyalilarin katilimiyla düzenlenecek fener alayinin yani sira Buray, Burak Yeter ve Yüzyüzeyken konusuruz konserleri de kutlamalara renk katacak.

Antalya'da 19 Mayis Coskuyla Kutlanacak
Atatürk’ün Samsun’a çikarak kurtulus mücadelesini baslattigi 19 Mayis 1919’un 105. Yili Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin hazirladigi coskulu bir programla kutlanacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan program kapsaminda spor turnuvalari, söylesiler, fener alayi ve konserler düzenlenecek.

Fener alayi ve konser

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari kapsaminda 18 Mayis Cumartesi saat 21.00’de Konyaalti Beach Park Varyant Meydani’nda ünlü DJ Burak Yeter sahne alacak. 19 Mayis Pazar günü ise fener alayi düzenlenecek. Saat 19.30’da Konyaalti Varyant’tan baslayacak fener alayi, Cumhuriyet Meydani’nda sona erecek. Antalya Büyüksehir Belediye Bando ve Kent Orkestrasi esliginde gerçeklestirilecek fener alayinin ardindan Cumhuriyet Meydani’nda ünlü sanatçi Buray konser verecek. Buray saat 21.00’de en güzel sarkilarini Antalyalilar için seslendirecek.

Alanya’da ’Yüzyüzeyken Konusuruz’ konseri

19 Mayis coskusu Alanya’da da yasanacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi isbirligiyle düzenlenecek etkinlikte 19 Mayis Pazar günü saat 19.30’da Atatürk Aniti önünde bulusularak fener alayi düzenlenecek. Alanya’daki kutlamalar saat 21.00’de Belediye Sarayi arkasinda düzenlenecek Yüzyüzeyken Konusuruz grubunun konseri ile devam edecek.

Futbol ve ayak tenisi turnuvasi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi da 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda gençler arasinda heyecan dolu spor etkinlikleri düzenleyecek. 2005-2009 dogumlulardan olusan takimlarin katilimiyla gerçeklestirilecek 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Futbol Turnuvasi, Antalya Büyüksehir Belediyesi Futbol Akademisi Hali Sahalarinda gerçeklestirilecek. 15-19 yas arasi gençler ve 20-30 yas arasi yetiskin oyuncularin katilimiyla Beach Park Tenis Kortlari’nda 19 Mayis Kupasi Ayak tenisi Turnuvasi yapilacak.

Atatürk ve bagimsizlik söylesisi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanitim Daire Baskanligi ise 19 Mayis 1919’un 105. Yili’nda Atatürk ve Bagimsizlik Söylesi ve Dinletisi düzenleyecek. 18 Mayis Cumartesi saat 20.00’de Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek etkinlikte Emekli Albay, tarihçi Suat Akgül “Atatürk ve Tam Bagimsizlik”, Ozan-Antropolog Himmet Cansiz da “Türk Gençligine Mektup” konulu söylesilerde katilimcilarla birlikte olacak. Ozan Ibrahim Koç da “Isigim Atatürk” isimli türkü dinletisi ile etkinlige renk katacak.
Kaynak: İHA