Ulus Tarihi Kent Merkezine Ücretsiz Ulasim

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB) Cumhuriyet’in kuruldugu Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde ulasimi kolaylastiran ücretsiz ringler, seferlerine devam ediyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezine Ücretsiz Ulasim
ABB, gerçeklestirdigi yenileme ve restorasyon çalismalariyla Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni is dünyasi ve turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmeyi amaçlayan Büyüksehir Belediyesi, bölgede ulasimi kolaylastirmak için ücretsiz ring seferleriyle hizmet vermeye devam ediyor.

Hizli ve kolay bir sekilde tarihi kent merkezine ulasiliyor

Hibrit araçlarin kullanildigi ring hizmeti yaz mevsimi ile birlikte haftanin her günü 10.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasinda gerçeklesiyor. 30 dakika araliklarla düzenlenen ücretsiz seferler sayesinde yerli ve yabanci turistler pratik ve hizli bir sekilde tarihi kent merkezine ulasarak Haci Bayram Camii, Augustus Tapinagi ve Ankara Kalesi gibi birçok sosyal, kültürel ve dini alani ziyaret edebiliyor.

Ücretsiz ulasima turistler yogun ilgi gösteriyor

Yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi ücretsiz ring seferleri, Ulus Metro Istasyonu karsisinda yer alan Tarihi Kent Merkezi Gezi Duragi’ndan baslayip sirasiyla, Anafartalar ve Hükümet Caddesi kesisimi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Samanpazari PTT, Etnografya Müzesi-Resim ve Heykel Müzesi ile Melike Hatun Camii güzergahinda devam ediyor.

Yayalastirma projesi için çalismalar devam ediyor

Ücretsiz ring sefer uygulamasina 2020 yilinda basladiklarini söyleyen Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis, özellikle Ankara Kalesi çevresinde olmak üzere Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde yayalasmayi hedeflediklerini belirtti.

Ödemis, “Yayalastirma için projelerimiz devam ederken bir taraftan da yayalasma sonucundaki alternatif ulasim imkanlarini hazirlamamiz gerekiyor. Baslatmis oldugumuz bu ring seferi de bu projenin bir parçasi” diye konustu.

“Ulus kültür turizminde hak ettigi yere gelecek”

Ödemis, Ulus’u kültür turizminde hak ettigi yere getirmeyi amaçladiklarini vurgulayarak konusmasina söyle devam etti:

“Ulus Tarihi Kent Merkezi hepimizin bildigi gibi Ankara’mizin 2 bin 800 yillik geçmisine sahip kurucu merkezi. Ülkemiz burada kurtarildi, Cumhuriyetimiz burada kuruldu. Önemli bir merkez. Tüm o uygarliklara ait arkeolojik eserleri, mimari eserleri, tarihi dokuyu burada görmek mümkün. Biz Ulus’ta yapmis oldugumuz projelerle Ulus’u kültür turizminde hak ettigi yere getirmeyi planliyoruz. Tüm bu çalismalarla buradaki yapiyi daha nitelikli hâle getirerek turizm potansiyelini artirmak temel amacimiz. Ulus Tarihi Kent Merkezi’mizde hem kamuya ait hem de özel pek çok sayida müzemiz, gezilecek yerler var. Roma Tiyatrosu, Roma Hamami, Ankara’nin manevi önderi Haci Bayram Veli Hazretleri’nin camisi, Augustus Tapinagi gibi çok degerli eserler var. Biz bu çalismalarla birlikte Ulus’u da Türk turizminin kültür turizminde hak ettigi yere gelmesini saglamis olacagiz.”
Kaynak: İHA