Aydin'in En Eski Demircisi Mesut Usta, Yarim Asirdir Ayni Körügün Basinda Hizmet Veriyor

Her geçen gelisen teknoloji karsisinda yok olmaya yüz tutan mesleklerden biri olan eski düzen demircilik meslegini yürüten nadir ustalardan biri olan 69 yasindaki Mesut Opak, yarim asirdir ilk günkü askla meslegini sürdürüyor. Zaman zaman demiri bile mum gibi eriten 1500 derece atesin karsisinda çalisan Mesut Opak, Aydin’in verimli daglarinda zeytin ve incir bahçelerinin islenebilmesi için mesai harciyor.

Aydin'in En Eski Demircisi Mesut Usta, Yarim Asirdir Ayni Körügün Basinda Hizmet Veriyor


Aydin’in Kösk Ilçesi’ne bagli Kirsal Uzundere Mahallesi’nde tam yarim asirdan bu yana hiç kepenk kapatmadan meslegini icra eden Mesut Opak, yaklasik yarim asirdan bu yana ayni körügün basinda mesai harciyor. Zaman zaman çapa çelikleyen, zaman zaman verimli Aydin daglarinda at ve öküzlere kosulan sabanlari tamir eden Mesut Opak, islerin çok iyi oldugunu ancak kazandigi bol paradan ziyade insanlarin isini görmenin kendisini mutlu ettigini söyledi.



Sadece Kösk ve çevresindeki çiftçilere degil, ayni zamanda Izmir Ödemis, Sultanhisar ve çevre ilçelerdeki pek çok köydeki çiftçiye hizmet veren Mesut Opak, meslegin en kidemli ustasi olarak ilerleyen yasina ragmen adeta hamur isler gibi demir isliyor. Tarimda kullanilan her türlü demir aletin, bakim onarim ve çelikleme islemini yapan Mesut Usta, sagligi elverip eli ayagi tuttugu sürece çok keyif aldigi isini sürdürmeye kararli oldugunu söyledi.



Ilerleyen yasina ragmen adeta ritim tuttururcasina çeligi eritip sekillendiren Mesut Opak, Aydin’daki incir, zeytin ve kestane bahçelerinin imar sezonu olmasi dolayisiyla zamanla yarisircasina çalisiyor.
Kaynak: İHA