Uyusturucu Operasyonunda Gözaltina Alinan Psikiyatri Uzmani, Usulsüz Reçeteye 5 Bin Lira Istemis
Konya’da özel klinikte para karsiliginda uyusturucu hap özelligi tasiyan reçete yazan psikiyatri uzmani doktorun da aralarinda bulundugu 51 kisi operasyonla gözaltina alindi. Psikiyatri uzmani doktorun, uyusturucu özelligi tasiyan haplari almak isteyenlere 3 ila 5 bin lira arasinda ücret karsiliginda reçete düzenledigi ortaya çikti.

Psikiyatri uzmani doktorun da aralarinda bulundugu 36 süpheli tutuklandi
Usulsüz ve para karsiliginda reçete düzenlemek suretiyle uyusturucu madde ticaretine yönelik sürdürülen çalismalarda Konya basta olmak üzere Karaman, Antalya ve Ankara illerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.
Operasyonlarda, aralarinda psikiyatri uzmani doktor Ferit Karaduman’in da bulundugu toplam 51 süpheli ekiplerce yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda da 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyusturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltina alinan 51 süpheli sahistan 36’si ise sevk edildikleri adliyede çikartildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sorusturma sürecinde ise Konya Valiligi tarafindan Psikiyatri Uzmani Doktor Karaduman’in özel kliniginin kapatildigi ögrenildi.
Yurt disindan dahi uyusturucu reçetesi yazmis
Operasyonda gözaltina alinan Psikiyatri Uzmani Doktor Ferit Karaduman’in kendisine basvuran kisilere usulsüz olarak uyusturucu özelligi olan ilaç yazabilmek için banka hesabina 3 ila 5 bin lira para istedigi, gönderilen para sonrasi reçeteyi düzenledigi ortaya çikti. Psikiyatri Uzmani Doktor Ferit Karaduman’in geçtigimiz yil temmuz ayinda ise önce Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne gittigi burada bir süre kaldiktan sonra Gürcistan’a geçtigi belirlendi. 1 Eylül 2023 tarihinde kendisine ait özel muayenehanesinin mühürlendigini ögrenen Psikiyatri Uzmani Doktor Ferit Karaduman’in, hesabina para gönderen kisilere, E-imza ve E-reçete uygulamasi üzerinden bir süre daha uyusturucu ilaç reçetesi düzenledigi ögrenildi. Gürcistan’da yaklasik 9 ay kaldiktan sonra Türkiye’ye dönmek isteyen Psikiyatri Uzmani Doktor Ferit Karaduman, hakkinda açilan sorusturmada dolayisiyla Sarp Sinir Kapisinda gözaltina alindi. Ferit Karaduman’in, kaç kisiye para karsiligi usulsüz reçete düzenledigi ise polis ekiplerince arastiriliyor.
