Büyüksehir'in 3 Tesisi ISO 50001 Belgesi Aldi

Izmir Büyüksehir Belediyesi hizmet verdigi tesislerde enerji yönetim sistemine geçti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Buz Sporlari Salonu ve Buca Sosyal Yasam Kampüsü “ISO 50001” belgesi aldi. 3 tesisten yillik 48 bin kilovat saat enerji tasarrufu saglandigina dikkat çeken Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, yenilenebilir enerji yatirimlarini en üst seviyeye çikaracaklarini söyledi.

Büyüksehir'in 3 Tesisi ISO 50001 Belgesi Aldi
Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek çevre uygulamalari devam ediyor. Binalarinda enerji yönetim sistemine geçen Büyüksehir, enerji verimliligi çalismalari nedeniyle TS EN ISO 50001: 2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Bornova Buz Sporlari Yerleskesi ve Buca Sosyal Yasam Kampüsü Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) tarafindan yürütülen belgelendirme tetkik sürecini basariyla tamamladi. Sertifika, Egemenlik Evi’nde düzenlenen törenle, TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan tarafindan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay’a verildi.

TSE Izmir Belgelendirme Müdürü Ahmet Namli, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sükran Nurlu ile Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskanligi yetkililerinin de katildigi törende konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, bu üç yerleskeden yillik 48 bin kilovat saat enerji tasarrufu sagladiklarini söyledi.



Önceligimiz enerji verimliligi

Baskan Tugay, yenilenebilir enerji yatirimlarina yeni dönemde öncelik vereceklerini vurgulayarak, “Enerji verimliliginin belediyenin tüm birimlerinde saglanmasi son derece önemli. Diger binalarimiz için de enerji yönetim sistemi belgesi alacagiz. Yenilenebilir enerji ve atik yönetimi ile ilgili de birçok projemiz var. Bu alanda Izmir’i daha üst seviyelere tasiyacak çalismalarimiz olacak” dedi.



Is birligimiz mutluluk verici

TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan ise Izmir Büyüksehir Belediyesi ile yürüttükleri bu çalismanin önemine degindi. Bu yatirimlarin devam edecek olmasindan duydugu mutlulugu dile getiren Ozan, Baskan Tugay’a dünyada bugünkü anlamda ilk standardi hazirlayip yürürlüge koyan (Kanunname-i Ihtisab-i Bursa) Sultan 2. Bayezid Han’in rölyefini ve TSE bayragini takdim etti.

Hedef sürdürülebilir çevre

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile enerji tüketimlerinin düzenli izlenmesi ile takip edilmesi, kayit altina alinmasi, tüketimi azaltmak için tasarruf yöntemlerinin arastirilmasi saglaniyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi, enerji yönetimi konusunda 16 organize sanayi bölgesine sahip kentte birçok firmaya ve enerji tüketimi yüksek binalara bu çalisma ile örnek teskil etmeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA