ABD Açiklamasi 'Gazze Ateskesinde Bir Anlasmaya Varamadik Ve Bu Son Derece Üzücü'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Israil ile Hamas arasindaki esir takasi ve Gazze Seridi’nde ateskes müzakerelerindeki son duruma iliskin yaptigi açiklamada, “Açikçasi bir anlasmaya varamadik ve bu son derece üzücü” dedi.

ABD Açiklamasi 'Gazze Ateskesinde Bir Anlasmaya Varamadik Ve Bu Son Derece Üzücü'
Israil ile Hamas arasinda Misir’in baskenti Kahire’de gerçeklestirilen esir takasi ve ateskes müzakereleri sonuca ulasmiyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, müzakerelerdeki son duruma iliskin yaptigi açiklamada, görüsmelerin simdilik anlasma saglanamadan sona erdigini belirterek, “Açikçasi bir anlasmaya varamadik ve bu son derece üzücü” dedi.

ABD’nin anlasmazliklarin asilabilecegine inandigini belirten Kirby, "Yüz yüze görüsmeler sona ermis olsa da, sanal ortamda da olsa müzakerelerin sürmesi için çok çalisiyoruz. Biz hala bir anlasmanin mümkün olduguna inaniyoruz" seklinde konustu.

Israil’in Refah kentindeki saldirilarina da deginen Kirby, operasyonun büyük çapli olmadigini söyleyerek, "Endiseyle takip ediyoruz. Israillileri bir kez daha Refah sinirini insani yardima açmaya çagiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA