Israil'in Gazze'ye Saldirilarini Oturma Eylemiyle Protesto Ettiler

Kütahya’da Israil’in Gazze’ye saldirilarini protesto etmek amaciyla, Kütahya Sivil Toplum Kuruluslari Dayanisma Platformu (KÜSIDAP) tarafindan oturma eylemi düzenlendi.

Israil'in Gazze'ye Saldirilarini Oturma Eylemiyle Protesto Ettiler
Zafer Meydani’ndaki stantta bir araya gelen platform üyeleri, Filistin’deki katliamin derhal durdurulmasini istedi. KÜSIDAP adini basin açiklamasini Kütahya Uluslararasi Ögrenci Dernegi Baskani Sebahattin Ceyhun, "7 Ekim’den beri, 7 aydir Gazze’de bir katliam yasaniyor. Bu katliama iliskin KÜSIDAP olarak, sivil toplum kuruluslari olarak 7 aydir hemen hemen her gün bir eylem yapmaya çalisiyoruz. En azindan bilinçlendirme, halkimizda farkindalik olusturma anlaminda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu manada yürüyüsler yaptik, burada stantlar kurduk, imza kampanyalari düzenleyip Cumhurbaskanligimiza kadar imzalari ilettik. Destek veren herkese çok tesekkür ediyoruz. Su andan itibaren neler yapabiliriz diye düsündük. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nden itibaren burada stant kurduk. Stantta bir Gazze görüntüsü vermeye çalistik" diye konustu.

Oturma eylemine vatandaslarin da destek vermesini isteyen Ceyhun, "KÜSIDAP’la yaptigimiz toplanti sonrasinda, burada her gün bir oturma eylemi planladik. Bu eylemde her gün baska bir sivil toplum kurulusu burada oturma eylemi düzenleyecegiz. Biz tüm halkimizi bu eyleme destek vermeye çagiriyoruz. Sonuçta ‘ne yapiliyor ?’ diye düsünmesin kimse. Su anda Amerika’da, Kolombiya Üniversitesi’nde ve diger üniversitede yasanan faaliyetleri biliyorsunuz, planli faaliyetler degil. Birkaç ögrenciyle basladi fakat su anda tüm Amerika’yi Avrupa’yi sarmis durumda ve Israil bundan son derece rahatsiz. Kütahya’mizda bir faaliyet olsun, burada insanlar bilinçlendirilsin diye sehrin göbeginde böyle bir oturma eylemi planladik. Herkesi bu oturma eylemine destege çagiriyoruz. Tabi daha farkli eylemlerimizle bu isgal devam ettigi sürece, katliam devam ettigi sürece sivil toplum kuruluslari olarak bunu gündeme tasimaya devam edecegiz. Rabbim insallah en kisa zamanda Filistin’deki katliami durdursun, oradaki kardeslerimize Filistinli kardeslerimize zafer ihsan etsin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA