Türk Polis Teskilati'nin Kurulus Yil Dönümünde Iftar Programi Düzenlendi

Istanbul’da Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 179. yili dolayisiyla iftar programi düzenlendi.

Türk Polis Teskilati'nin Kurulus Yil Dönümünde Iftar Programi Düzenlendi
Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 179. yili nedeniyle Pekom’da iftar programi düzenlendi.

Düzenlenen programa Istanbul Valisi Davut Gül ve Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas’in yani sira sehit aileleri ve gaziler ile yakinlari katildi.

Iftar sonrasinda konusma yapan Vali Gül, “Türk Polis Teskilati kardes kuruluslar ile birlikte askeriyle, polisiyle, güvenlik kuruluslari ile birlikte vatanin her karisini, bayragimiza yan gözle bakan bu milletin birligine, dirligine yan gözle bakan kim varsa caniyla maliyla bu mücadeleyi yapiyor. O yüzden 100 yili geride biraktik ve yeni bir yüzyila basliyoruz. Geçmiste 16 devlet kurmusuz, 15 tane devlet yikilmis. Bu topraklarda devletlerin ayakta durabilmesi için hepimizin feraset sahibi olmasi lazim. Hepimizin olabildigince sizlerin de yaptigi gibi fedakar olmasi lazim ki 16. devletimizi sonsuza kadar yasatmis olalim” dedi.

Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas ise, "Dünyanin en büyük 15’inci metropol kenti olan, nüfusu 31 ülkenin nüfusundan fazla olan bu sehirde görev yapmak, bu sehre hizmet etmek biliyoruz ki herkese nasip olmaz. Istanbul Emniyet Müdürlügü olarak bu ayricaligin bilincindeyiz. Bu ayricaligin gururunu tüm mesai arkadaslarim ile birlikte yasiyoruz. 56 bin personelimizle birlikte mesai gözetmeksizin Istanbul’un her kösesinde, her sokaginda terör örgütleriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle ve tüm suç odaklariyla amansiz bir mücadele veriyoruz. Emniyet teskilatimizin kahraman mensuplari Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettigi gibi ’Herkesin polisi kendi vicdanidir fakat polis vicdani olmayanin karsisindadir.’ Türk polisi olarak vicdani olmayanlarin karsisinda dimdik duruyoruz ve bundan sonra da durmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA