Biden'dan Netanyahu'ya Açiklamasi 'Insani Yardim Çalisanlarina Yönelik Saldirilar Ve Genel Insani Durum Kabul Edilemez'

ABD Baskani Joe Biden, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile yaptigi telefon görüsmesinde, “Insani yardim çalisanlarina yönelik saldirilar ve genel insani durum kabul edilemez” dedi.

Biden'dan Netanyahu'ya Açiklamasi 'Insani Yardim Çalisanlarina Yönelik Saldirilar Ve Genel Insani Durum Kabul Edilemez'
ABD Baskani Joe Biden, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile telefonda görüstü. Beyaz Saray tarafindan görüsmeye iliskin yapilan açiklamada, “Iki lider Gazze’deki durumu ele aldi. Baskan Biden insani yardim çalisanlarina yönelik saldirilarin ve genel insani durumun kabul edilemez oldugunu vurguladi” denildi.

Biden’in Israil’in sivillerin zarar görmesi ve yardim çalisanlarinin güvenligi için somut adimlar atmasi gerektigini Netanyahu’ua ilettigi ifade edilen açiklamada, Biden’in ABD’nin Gazze’ye iliskin politikasinin Israil’in bu adimlari atmasina bagli oldugunu açikça ifade ettigi aktarildi.

Biden, Netanyahu’ya müzakerecileri yetkilendirmeye çagirdi

Biden’in görüsmede insani durumun istikrara kavusturulmasi, iyilestirilmesi ve masum sivillerin korunmasi için acil bir ateskesin sart oldugunun altini çizdigi ifade edilen açiklamada, “Basbakan’i rehinelerin eve getirilmesi için gecikmeksizin bir anlasmaya varmalari konusunda müzakerecilerini yetkilendirmeye çagirdi. Iki lider ayrica Iran’in Israil ve halkina yönelik açik tehditlerini de ele aldi. Baskan Biden, ABD’nin bu tehditler karsisinda Israil’i güçlü bir sekilde destekledigini açikça ifade etti” denildi.

Biden ve Netanyahu arasindaki görüsmenin 30 dakikadan az sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA