Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Memleketimizde Bir Nevi Kavimler Göçü Yasanacak'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, “Milyonlarca vatandasimizin seyahatiyle memleketimizde bir nevi ’kavimler göçü’ yasanacak. Yasanmasi muhtemel yogunluk nedeniyle bakanlik olarak kara, deniz, hava ve demiryollarinda tüm önlemlerimizi almis bulunuyoruz” dedi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Memleketimizde Bir Nevi Kavimler Göçü Yasanacak'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Ramazan Bayrami öncesinde otoyollarda alinan tedbirlerle ilgili bilgi almak ve degerlendirmelerde bulunmak üzere Ankara-Nigde Otoyolu’nda bulunan ana kontrol merkezine ziyarette bulundu. Bakan Uraloglu, yaptigi konusmada bayramda yurt genelinde 30-35 milyon vatandasin seyahat edeceklerini öngördüklerini ifade etti.

Karayolu, demiryolu, havayolu ve diger ulastirma modlariyla birlikte yaklasik 100 milyon ayri yolculuk yapilacagini belirten Uraloglu, “Milyonlarca vatandasimizin seyahatiyle memleketimizde bir nevi “kavimler göçü’ yasanacak. Yasanmasi muhtemel yogunluk nedeniyle Bakanlik olarak kara, deniz, hava ve demiryollarinda tüm önlemlerimizi almis bulunuyoruz” diye konustu.

Bakan Uraloglu, bayram süresince karayollarinda 68 bin 680 kilometre karayolu aginda denetimleri sikilastirdiklarini belirterek, “7/24 görev esasina göre ülke geneline yayilmis 18 Bölge Müdürlügü, 122 Sube Sefligi, 15 Tünel Bakim Isletme Sefligi, 41 Otoyol Bakim Isletme Sefligi bayram süresince kesintisiz hizmet verecek” ifadelerine yer verdi.

Bakan Uraloglu, Karayollari Genel Müdürlügü’nün isletmesindeki köprü ve otoyollarin Cumhurbaskani’nin karariyla 9 gün süresince cumartesi sabah itibari ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacagini duyurdu.

“Fahis bilet fiyatlari gibi durumlar için firmalari uyardik”

Trafigin yogun oldugu güzergahlarda yol çalismalarina ara verdiklerini ve trafigi yogun olan bölgelerde ek önlemler aldiklarinin altini çizen Uraloglu, “Tatil süresince devam eden yol yapim, bakim ve onarim çalismalarini asgari seviyede tutacagiz. Bakim-onarim gibi nedenlerle serit sayisinda eksilme bulunan yollari da gözden geçirerek mümkün olan seritlerin tamamini trafige açtik. Böylece uzun trafik kuyruklarinin olusmasini engelleyecegiz. Otobüs terminallerinde denetimleri artirdik. Fahis bilet fiyatlari gibi durumlarda magduriyet yasanmamasi için firmalara uyarilarda bulunduk. Otobüs firmalarina turizm tasimaciliginda kullanilan otobüsleri kullanmalarina yönelik izin verdik” ifadelerini kullandi.

Bakan Uraloglu, ayrica, vatandaslarin yola çikmadan ücretsiz Alo 123 ya da 159 hattindan ve KGM web sitesi üzerinden kapali ve çalisma yapilan yollar ile hava durumu ve önemli yerler hakkinda bilgi alabileceklerini belirtti.

Bakan Uraloglu, bayrami üç büyük sehirde geçirecek vatandaslar için Istanbul’da; Marmaray, Sirkeci-Kazliçesme Rayli Sistem Hatti, Gayrettepe-Istanbul Havalimani-Arnavutköy Metro Hatlari, Ankara’da Baskentray Ve Izmir’de Izban’in ücretsiz kullanilabilecegini açikladi.

Uraloglu, ayrica hizli tren, ana hat ve bölgesel trenlerde bayrama özel kapasite artisina gittiklerini belirtti.

Devlet Hava Meydanlari Isletmesi’nin ilgili tüm birimlerinin bayram süresince 24 saat esasina göre hizmet verecegini belirten Uraloglu, “Basta Istanbul Havalimani olmak üzere yurt çapindaki diger tüm havalimanlarinda yogunluktan kaynaklanan herhangi bir sorun yasanmamasi için havalimanlarindaki personellerimiz tüm birimlerle koordinasyon içinde olacak. Vatandaslarimizin rahat ve güvenli ulasimini saglayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA