'Yilmaz Akkiliç Bursa Arastirmalari Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Bu yil 14’üncüsü kez düzenlenen "Yilmaz Akkiliç Bursa Arastirmalari Ödülleri" sahiplerini buldu. Akademik çalismalariyla ödüle deger görülen Alper Can ve Ramazan Buldu düzenlenen törenle ödüllerini aldi.

'Yilmaz Akkiliç Bursa Arastirmalari Ödülleri' Sahiplerini Buldu
Bursa’nin dogal ve kültürel varliklari ile tarihi, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip, arastirilmasini özendirmek amaciyla Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkiliç ailesinin 2010 yilindan bu yana düzenledigi Yilmaz Akkiliç Bursa Arastirmalari Ödülleri 2023’ün kazananlarina ödülleri, Akkiliç Kütüphanesi’nde düzenlenen törende verildi.

Törene Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Bursa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Yildiz, CHP Nilüfer Ilçe Baskani Özgür Sahin, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Akkiliç ailesi ve çok sayida davetli katildi.

Törende konusan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Yilmaz Akkiliç’in Bursa’ya kattigi deger ve siyasi yönüne dikkat çekti. Yilmaz Akkiliç ile uzun yillara dayanan dostlugu oldugunu ifade eden Baskan Özdemir, “Yilmaz Akkiliç ile siyasetten dolayi uzun yillara dayanan bir dostlugumuz vardi. Onunla yakin çalisma firsati da buldum ve ondan çok sey ögrendim. O bize her zaman yol gösterici oldu. O, deniz feneri gibiydi ve birçok insan onun etrafinda toplanirdi. O, Bursa sevdalisi ve deger katmak için çabalayan bir insandi. Onun çabalarini unutmayacak ve mirasina sahip çikacagiz. Nilüfer Belediyesi onun çalismalarina ve hatiralarina yillardir sahip çikiyor. Bu yila kadar bu yarisma sayesinde birçok kitap basilmis. Bundan sonrada Bursa ve kent yasamina deger katacak çalismalara sahip çikmaya, deger vermeye devam edecegiz. Bugünde yarismaya katilan ve dereceye girerek ödüle layik görülen isimleri kutluyorum” dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli da Yilmaz Akkiliç’in örnek kisiligine deginerek, “Yilmaz Akkiliç 14 yil önce aramizdan ayrildi. O, biz gazeteciler ve toplum için örnek bir kisilikti. Yilmaz Akkiliç, genç kusaklara bilimsel düsünce ve arastirma kültürünü önemsemeyi ögretti. Yasanilan topluma deger katmanin önemini anlatarak ufuk açici söylemlere imza atti. Yasaminin her aninda kent kültürüne deger katmak için çaba gösteren Yilmaz Akkiliç’i saygiyla anarak onun emanetlerine sahip çikmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Yilmaz Akkiliç’in kardesi Yener Akkiliç da konusmasinda ortaya çikan çalismalarin Bursa için önemine dikkat çekti.

Törende Yilmaz Akkiliç Bursa Arastirmalari Ödülleri Seçici Kurul Baskani Feza Karaer de söz alarak yarisma süreci ve yapilan degerlendirmeler üzerine açiklamalar yapti. Konusmalarin ardindan doktora kategorisinde “Güney Bithynia’da Bir Kent: Prusa Ad Olympum” baslikli teziyle Alper Can, yüksek lisans kategorisinde de “Iklim Degisikligine Bagli Deniz Seviyesi Yükselmesinin Kiyi Kirilganlik Analizi: Bursa Örnegi” baslikli teziyle Ramazan Buldu’ya ödüllerini Baskan Sadi Özdemir ile Nuri Kolayli verdi.

Ödül töreni sonunda geçen yil ödül alan ve kitaplari basilan akademisyenler Gözde Kirli Özer ve Sercan Eklemezler, okurlariyla bulusarak ödüllü kitaplarini imzaladi.
Kaynak: İHA