Ormanlik Alanda Gezintiye Çikan 3 Genç Mahsur Kaldi, Ekipler Seferber Oldu

Bursa’nin Orhangazi ilçesinde daglik arazide gezintiye çikan ve dere kenarinda mahsur kalan 3 genç, ekiplerin yaklasik 3 saatlik çalismasiyla kurtarildi.

Ormanlik Alanda Gezintiye Çikan 3 Genç Mahsur Kaldi, Ekipler Seferber Oldu
Olay, Orhangazi’ye bagli Sölöz mahallesi ile Bayirköy yolu üzerinde daglik bir bölgenin içinde yer alan vadide meydana geldi. Alinan bilgilere göre, motosikletler ile Sölöz köyüne gelen Beyzanur A., Ali K., Ahmet Arda S. isimli 3 genç, yanlarina hiçbir koruyucu ve güvenlik malzemesi almadan yaya olarak ormanlik alanda gezintiye çikti. Geldikleri yerden yaklasik 1 kilometre uzaklasan ve orman içindeki vadide yollarini kaybeden 3 genç, 112’den yardim istedi.

Gençlerin bulundugu bölgeye ihbar üzerine ilk olarak Orhangazi Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri sonrasinda ise çok sayida AFAD, JAK ve itfaiye personeli sevk edildi. Sölöz Mahallesi ile Bayirköy Mahallesi arasindaki yol üzerinden baslatilan çalismayla ekipler yaklasik 500 metre mesafeden asagi indi.

Yogun akan bir derenin karsi tarafindan yerleri tespit edilen 3 genç, ilk olarak derenin karsi tarafina alindi ve sonrasinda ekiplerinde yardimi ile yukari çikarildi. 3 saatlik bir çalisma ile mahsur kaldiklari yerden alinan ve saglik durumlari iyi oldugu ögrenilen gençler daha sonra yol üzerinde hazir bekletilen saglik ekipleri tarafindan tedbir amaciyla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldirildi.
Kaynak: İHA