Kuran-I Kerim'i En Güzel Okumak Için Yaristilar

Millî Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan 10 ilin katilimiyla düzenlenen, Genç Sadâ Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi 1. Bölge Finali Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçeklestirildi.

Kuran-I Kerim'i En Güzel Okumak Için Yaristilar
Sehit Murat Akdemir Anadolu Imam Hatip Lisesinde düzenlenen "Genç Sadâ Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi 1. Bölge Finaline 10 ilden yarismaci katildi.

Jüri üyeleri, yarismacilara, tecvid kurallari, okuma tarzi, ses ve makam gibi kriterlerden 100 üzerinden puan verildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programa MEB Temsilcisi Mehmet Sahap Özalaybey, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, ISKUR Il Müdürü Ferhat Sariçam, KAIMDER Baskani Hasan Yildirim, ögretmenler, ögrenciler ve aileler katildi.

Programda konusan MEB Temsilcisi Mehmet Sahap Özalaybey, " arastiran sorgulayan bilgi ve Hikmet’in yolundan giden çagimizin gerektirdigi bilgi ve becerilerle donatilmis bireyler seklinde yetistirmek amaçlanmaktadir. Genel Müdürlügümüz bu baglamalda ülkemizde her yil Kur’an-i Kerim’i güzel okuma, ezan okuma ve hafizlik yarismalari düzenlemektedir. Kuran-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasinda kendi illerinde dereceye giren ögrencilerimiz bugün bölge finalinde yarisacaklar, onlara basarilar diliyorum" dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas da düzenlenen yarismalar sayesinde gençlerin Kur’an-i Kerim’i daha iyi anladiklarini ve dogru bir sekilde okumalarina katki sagladigini, ayni zamanda gençler arasinda da dostluk ve dayanismayi arttirdigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan ortaokul ve lise kategorilerindeki yarismada birinci olanlar 21 Mayis ’ta düzenlenecek Türkiye Finalinde illerini temsil edecek.
Kaynak: İHA