Kayseri Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi'nde Olagan Genel Kurulu Yapildi

Kayseri Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi’nde 7. Olagan Genel Kurulu yapildi.

Kayseri Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi'nde Olagan Genel Kurulu Yapildi
Genel Kurul Toplantisi’na Kayseri Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Damizlik Sigir Yetistiricileri Türkiye Merkez Birligi Baskani Kamil Özcan, TARGEM önceki dönem Genel Müdürü Özkan Kayacan, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Türkiye Genel Sekreteri Ibrahim Akkoyunlu, Develi Süt Üreticileri Birlik Baskani Nuh Güllü, Köyün Yetistiricileri Birligi Baskani Ali Yücel ve birlik üyeleri katildi.

Kayseri Tarim ve Orman Il Müdürü Bülent Saklav Genel Kurulda yaptigi oldugu açiklamada Kayseri’de gelisen Tarim ve Hayvancilik sektörünün önemine dikkat çekerek Kayseri’de 400 bin büyükbas 1 milyon küçükbas hayvanin bulundugunu, bu gelismede Kayseri Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi’nin katkisinin büyük olduguna dikkat çekerek Kayseri Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi tarafindan olusturulan Hunat markasinda kendilerinin katkilarinin oldugunu ve sahip çikilmasi gerektigine dikkat çekti.

TARGEM önceki dönem Genel Müdürü Özkan Kayacan da ülkenin ve dünyanin zor günlerden geçtigine dikkat çekerek gelisen dünyada gida ve tarimi duyulan önemin her geçen gün arttigini belirtti.

Kayacan, bunun en önemli belirtisinin de covid süresince anlasildigini söyledi.

Özkan Kayacan Kayseri’de bulundugu süre içerisinde sanayicilere tarima tesvik için çok mücadele verdigine belirtilerek bu günlerde görüyoruz ki Sanayiciler tarima yatirim yapmak için arazi arayisindalar bu güzel bir gelismedir dedi.

Özkan Kayacan Ayrica Kayseri damizlik sigir yetistirilir birliginin Türkiye genelinde marka Bir birlik haline geldigini söyledi.



Damizlik sigir yetistiricileri Türkiye Merkez Birligi Baskani Kamil Özcan ise, Türkiye’de et fiyatlari ile süt fiyatlarinin ayni anda degerlendirilmesi gerektigine dikkat çekti ve salonda bulunan kadin üreticilerin genel kurula katilimlarindan dolayi tebrik etti.

Kayseri Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Günay Çaki da konusmasinda Kayseri’ye bagli 16 ilçe ve 400 köyde, bin çiftlik ve bireysel isletmeye hizmet verdiklerini belirtti.

Çaki konusmasini söyle sürdürdü;

“Birligimizin 2001 yilinda kurulusunda ve bugüne kadar emegi geçen tüm yöneticilerimize ve çalisanlarimiza katkilarindan dolayi tesekkür ederiz. Birligimizi, Yönetim Kurulu üyelerimiz , sizlerin destekleri yani sira canla basla gece Gündüz demeden çalisan degerli personellerimizin gayretleri sayesinde 23 yil içerisinde Zooteknist Ziraat Mühendisi, 2 Veteriner Hekim, Gida Mühendisi, Gida Teknikeri, Veteriner Saglik Teknisyeni, Elektrik teknisyeni, Laborant ,Mali müsavir dahil 62 Personel ve 37 araç ile 65 bin büyükbas hayvanin; Suni tohumlama, Küpeleme, Tirnak bakim, Süt verim ve ölçüm, Kaba ve Kesif Yem Bitkileri temini, Ultrason, Hayvan yetistirme besleme ve teknik servis hizmetleri yanisira Süt toplama alaninda da hizmet agini her geçen gün genisleterek günlük 150 ton da süt toplayip transfer etme yaninda Kayseri Ili Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi olarak üreticilerinden topladigimiz dogal sütlerden kendi isletmemizde elde ettigimiz ürünlerimizi de Hunat ismi ile markalastirma seviyelerine getirmis bulunmaktayiz. Elde ettigimiz ürünlerden, Süt, Peynir, Ayran, Yogurt, Tereyagi, Kaymak gibi 15 çesit ürün ile tüketici ile bulusturulmaktadir.”

Kayseri damizlik sigir yetistiricileri Birligi 7. Olagan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu’na Günay Çaki, Talip Akçakaya, Hadi Yasar Eroglu, Mehmet Emin Aksehirli, Yusuf Medeni, Mehmet Bülbül ve Mustafa Coskun seçildi.
Kaynak: İHA