Degirmenci Açiklamasi 'Geçim Sikintisinin Gölgesinde 1 Mayis'i Kutlamak Istemiyoruz'

HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskani Yunus Degirmenci, “1 Mayis Emek ve Dayanisma Gününü, emekçiler olarak geçim sikintisinin gölgesinde, hayat pahaliligi girdabinda, düsük ücret çaresizliginde kutlamak istemiyoruz” dedi.

Degirmenci Açiklamasi 'Geçim Sikintisinin Gölgesinde 1 Mayis'i Kutlamak Istemiyoruz'
Genel Baskan Degirmenci, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla yazili bir basin açiklamasi yapti.

HAK-IS ve bagli sendikalar olarak her yil 1 Mayis’i Türkiye’nin belirlenen bir ilinde yapildigini ve bu yil Izmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarini hatirlatan Degirmenci, “HAK-IS olarak bu yil 1 Mayis’i coskuyla, baris ve kardeslik türküleriyle kutlayacagiz. Filistinli isçilerle dayanisma duygularimizi da dile getirecegiz. Ülkemizdeki çalisma hayati içerisinde emekçiler adina çözülmeyi bekleyen pek çok sorun, karsilamasini istedigimiz birçok talebimiz var. HAK-IS’in öncülügünde sanayi sehri olan Izmit-Kocaeli’de basta isçiler olmak üzere tüm çalisanlarin taleplerini yüksek sesle dile getirecegiz. Isçi-emekçilerin sermaye sahipleri karsisindan sahipsiz olmadigini gösterecegiz” ifadelerini kullandi.

“Hakli beklentilerimizin karsilanmasini istiyoruz”

Ailesinin rizkini kazanan, fabrikasinin bacasini tüttüren, ülkesinin kalkinip, büyümesine alin ve akil teri ile emekçilerin büyük bir katki sundugunu belirten Genel Baskan Degirmenci, “Emegin ve emekçinin gür sesi HAK-IS ve Özçelik-Is olarak, meydanlardan; emekçilerin aileleriyle birlikte insan onuruna yakisir bir ücret alabilmesi talebimizi ifade edecegiz. Vergi adaletsizligine, maaslardaki vergi dilimi uygulamasinda emekçilerin maruz kaldigi haksizliga dikkat çekecegiz. Is kazasi ve meslek hastaliklarinin önüne geçecek uygulamalarin hayata geçirilmesini isteyecegiz. Tüm emekçilerin aldiklari ücretlerin enflasyon canavarina yenik düsmemesi için gerekli tedbirlerin devreye sokulmasini isteyecegiz. Sendikalasmanin önündeki engellerin kaldirilmasini, sendikal hak ve özgürlüklerin artirilmasi yönündeki hakli talebimizi haykiracagiz. Bu ve buna benzer çalisma hayati ve sendikal yasam içerisindeki tüm sorunlari bir kez daha dile getirip, çözüm önerileri sunarak, emekçiler adina hak arayisi içeren yapici 1 Mayis kutlamasi yapilmasini saglayacagiz.” dedi.

Degirmenci, Tüm emekçileri 1 Mayis’ta Izmit-Kocaeli’de dayanisma içerisinde bir ve beraber olmaya da davet ederek açiklamasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA