Alkollü Yakalanan Sürücünün 'Keske Açmasaydim Siseyi' Pismanligi

Aksaray’da direksiyon basinda alkollü olarak yakalanan sürücüye 6 bin 439 TL para cezasi kesilerek ehliyetine el konulurken, “Neden alkollü araç kullaniyorsun?” sorusuna, “Keske açmasaydim 1 siseyi” seklinde yanit verdi.

Alkollü Yakalanan Sürücünün 'Keske Açmasaydim Siseyi' Pismanligi
Olay, Sifahane Mahallesi Atatürk Bulvari üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, asayis ve trafik denetimi yapan Aksaray Il Emniyet Müdürlügü asayis ve trafik subesi ekipleri bulvardan sehir merkezi istikametine seyreden tüm araçlari tek tek durdurdu. Hem trafik hem de asayis yönünden denetlenen araç ve sürücüler alkol kontrolünden de geçirildi. Durdurulan 42 GE 068 plakali otomobilin sürücüsü R.A. (25) yapilan alkol muayenesinde 0.73 promil alkollü çikarken, cezadan ehliyetinin iptalinden kurtulmak için polislere uzun süre dil döktü. Ceza islemlerinin yapildigi esnada gazetecilerin “Neden alkollü araç kullaniyorsun?” sorusuna “Aslinda alkollü araba degil de agabey keske açmasaydim, 1 sise abi” dedi.

Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezasi kesilirken ehliyetine de 6 ay süreligine el konuldu. Araç ise alkolsüz bir yakinina teslim edildi.
Kaynak: İHA