Bayrampasa'da 15 Yillik Esini Silahla Öldüren Sanik Hakim Karsisinda

Bayrampasa’da 15 yillik esi Meryem Çap’i tartisma sirasinda silahla vurarak öldüren sanik hakim karsisina çikti. Sanik savunmasinda, "Ben bir cinayet islemedim. Bana cinayet islettiler" dedi. Sanigin tutukluluk halinin devamina hükmedildi.

Bayrampasa’da 22 Agustos 2023’de 15 yildir evli oldugu esi Meryem Çap’i (35) tartisma sirasinda evde bulundurdugu silahla vurarak öldüren sanik Seyhmus Çap’in yargilanmasina baslandi. Istanbul 35. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Seyhmus Çap ve taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmaya öldürülen Meryem Çap’in annesi Nuray Arslan ve babasi Agcabal Arslan da ‘müsteki’ sifatiyla katildi.



"Bana cinayet islettiler"

Durusmada savunma yapan sanik Seyhmus Çap, "Esimle kaçarak evlendik. 2012 yilinda çocugumuz oldu. Esimin huylari degisti aramizda huzursuzluk yasamaya basladik. 2022 yili basinda beni siklikla Bayrampasa Emniyetine ortada bir sey yokken sikayetlerde bulunuyordu. Polis memuruna olmayan seyler üzerinden sikayet edip sonra kendiliginden geri çekiyordu. O gün aramizda bir sorun yoktu. Çocugum uyuyordu. Aksam tartismaya basladik bir anda. Öfke patlamasi yasadim. Esimi çok seviyordum. Kavga çikmasin diye sürekli özür diliyordum. Özür dilemekten yoruldum. Olay aksami oglum yatmaya gitmisti. Bana küfür etmeye basladi.

Sonrasini hatirlamiyorum. Ben bir cinayet islemedim. Bana cinayet islettiler. Beni suça ortak ettiler’’ dedi.



"Tartisti diye bir insan esini öldürür mü?"

Müsteki Agcabal Arslan ise ifadesinde, "Katilin söylediklerinin hepsi yalan. Madem çok iyi bir insan, tartisti diye bir insan esini öldürür mü? 11 yasindaki çocugu yetim birakir mi? Öz çocugunun dilini yakiyor. Kalkmis masum oldugunu söylüyor. Neyin masumlugu? Kizim ayrilmak istedi, avukat tuttu. Kizimi tehdit etti. Kizimi satirla kovaladi, kizimi eve getirdim, 1 buçuk sene bizde kaldi. Annesi, babasi akrabalari aradi, ‘gelinimizi bize verin, bizde bosanma olmaz’ diye. Kizim bosanmak istediginde babasi amcasi bizi tehdit etti. Tehdit ettikleri için kizim geri dönmek zorunda kaldi. Kizima bir kez gün yüzü göstermemistir. Torunumdan ögreniyordum tartistiklarini. Son zamanlarda o da söylemiyordu. Meger torunumu tehdit ediyormus. Sikayetçiyim’’ diye konustu.



"Annem, babamin tehditlerinden dolayi sikayetini geri almist"

Meryem Çap’in oglu tanik olarak dinlendi. Ifadesinde ise babasinin silahla annesine zarar verecegini düsündügünü belirterek, “Annemle babam beni uyuyor saniyordu. Babamin anneme silahla zarar verecegini düsündüm. Bir süre sonra silah sesini duydum. Babamin anneme karsi sözel ve fiziksel siddetlerine sahit oldum. Babamin anneme tekme attigini gördüm. Annem, babamin tehditlerinden dolayi sikayetini geri almisti. Babamin ailesi anneme siddet uyguluyordu. Babam en ufak seyden tartisma çikarirdi” ifadelerini kullandi.

Tutukluluk halinin devamina hükmedildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Çap’in tutukluluk halinin devamina ve eksiklerin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, Meryem Çap ile Seyhmus Çap’in 15 yildir evli olduklari, bu evliliklerinden 1 tane çocuklarinin bulundugu, taraflar arasinda yakin zamana kadar devam eden bazi anlasmazliklarin bulundugu ve en son itibariyle olay günü taraflarin ikametlerinde bulunduklari esnada aralarinda bilinmeyen bir sebepten ötürü tartisma yasandigi anlatildi. Hazirlanan iddianamede, tartismanin büyümesiyle birlikte süphelinin evde bulundugu tespit edilen silahla Meryem Çap’a en az 5 el ates ederek ölümüne sebep oldugu, süphelinin maktule ve müsterek çocuklarina evlilik içerisinde siddet uyguladigi, öncesinde uzaklastirma kararlarinin bulundugu da belirtildi. Hazirlanan iddianamede süpheli Seyhmus Çap’in ‘ese karsi kasten öldürme’ ve ‘ruhsatsiz silah bulundurma’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet ile 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA