Kafkametler'in Kayip 7 Mürettebatini Arama Çalismalari 163. Günde Sürüyor

Zonguldak Valiligi, 163 gün önce askeri mendirege çarptiktan sonra batan Kafkametler’in enkazini çikartilmasi çalismalarinda kayip 7 mürettebatina iliskin bir bulguya rastlanilmadigini açikladi.

Kafkametler'in Kayip 7 Mürettebatini Arama Çalismalari 163. Günde Sürüyor
Rusya Temryuk limanindan aldigi yükü 12 Türk mürettebati ile Izmir’in Aliaga limanina götürmek üzere sefere çikan Kafkametler adli Türk Bayrakli yük gemisi; 19 Kasim 2023 günü olumsuz hava sartlari nedeniyle Karadeniz Eregli Limani önünde demirledi.

Gemi, askeri mendirege çarparak 10.24’te batti. Arama- kurtarma çalismalarinin besinci gününde 5 mürettebatin cansiz bedenine ulasildi. Kayip 7 mürettebati bulmaya yönelik çalismalar 163. günde de araliksiz olarak devam etti. Arama-kurtarma çalismalari kapsaminda Aras Gemi Kurtarma ve Enkaz Kaldirma Sirketi’nce; kayip denizcileri arama ve enkaz kaldirma faaliyeti devam ediyor.

“Kayip denizcilere iliskin bir bulguya rastlanilmadi”

Zonguldak Valiliginden yapilan açiklamada geçen 26 Nisan günü enkazin yasam mahalli iskele tarafinin ikinci katinda kirlangiç altindan zincir geçilerek kesim islemi gerçeklestirildigi, böylelikle geminin köprü üstü, kirlangiçlar ve direkleri kesilerek platform üzerine alindigi açiklandi. Yapilan detayli incelemeler neticesinde, çikarilan parça içerisinde kayip denizcilere iliskin bir bulguya rastlanilmadigi ifade edildi. Enkazin birinci parçasinin (kiç) kiç ayna ve iskele tarafi poliple taranarak derinlestirildigi ve diger parçalarinin çikarilma çalismasinin devam ettigi ifade edildi.

Arama çalismalari gece gündüz devam ediyor

Açiklamada olay gününden bugüne kadar tüm imkanlar kullanilarak ilçe sahili bandinda, liman içinde-disinda ve batik alaninda karadan, denizden, havadan insan ve teknik ekiplerle tüm arama faaliyetlerinin yürütüldügü; kayip mürettebata dair herhangi bir emareye rastlanilmadigi kaydedildi.

Kiyi tarama çalismalari kapsaminda; Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü ve Sahil Güvenlik Komutanligina bagli ekiplerin arama çalismalarini gece gündüz sürdürdügü ifade edildi.

Kayip mürettebatin bulunmasina yönelik çalismalarin, ilgili kurumlarin koordinasyon ve is birligi ile devam ettigi; periyodik gerçeklestirilen istisare toplantilari ile yürütülen çalismalar ile tüm ihtimallerin hassas bir sekilde degerlendirildigi belirtildi.
Kaynak: İHA