Iranli Turizmciler Akdamar Adasi'na Hayran Kaldi

VAN – Van’daki turizm acenteleri tarafindan düzenlenen bilgilendirme programi çerçevesinde Van’a gelen Iranli turizmciler, Akdamar Adasi’na hayran kaldi.

Iranli Turizmciler Akdamar Adasi'na Hayran Kaldi
Turizm acenteleri, seçim sürecinde yasanan olaylardan dolayi tedirginlik yasayan Iranli acentelere yönelik bilgilendirme programi düzenledi.

3 günlük info çerçevesinde Van’a davet edilen Iranli acente ve tur operatörlerine kentin tarihi güzellikleri tanitildi. Van Kalesi, Van Müzesi ve Akdamar Adasi basta olmak üzere birçok tarihi yeri ziyaret eden Iranli acente temsilcileri, ayrica sehir merkezi ve otellerini de gezdi.

Info ile ilgili açiklamada bulunan turizmci Ebubekir Zirek, “Özellikle son zamanlarda Van’da yasanan olumsuz olaylardan dolayi ilimize gelen turist sayisinda azalma oldu ve bu pazar payinin baska illere yöneldigini gördük. Bizde bu kapsamda bir hafta arayla ikinci infomuzu yaptik. Bu infoda Iran’in bütün sehirlerinden gelen acenteleri buraya getirip, Van’in ören yerlerini, otellerini ve Van’in güzellilerini tekrar anlattik. Burada herhangi bir olayin olmadigini ve turizmin çok güzel geçtigini göstermek için böyle bir çalisma yaptik” dedi.

Üç gün boyunca Van’i gezen Iranli acente yetkilileri ise özellikle ilk defa gördükleri Akdamar Adasi’na hayran kaldiklarini belirttiler. Akdamar Adasi’nin ismini duyduklarini ancak bu kadar güzel oldugunu bilmediklerini belirten Iranli acente temsilcileri, iki ülke arasinda turizmin daha da gelismesi için gerekli çalismalarin yapilacagini söylediler.
Kaynak: İHA